Μενού
  • Α-
  • Α+

Πυκνό μυστήριο και αναπάντητα ερωτήματα σκεπάζουν την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου». Την ώρα που οι οικονομικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι έρευνες φέρνουν στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο. Ουσιαστικά ήταν ένα... βάρος με τον ΕΝΦΙΑ. Τα πανάκριβα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, από δωρεές και με αγορές. Όλα τα ακίνητα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Η διοικητική υπάλληλος υπέδειξε το όπλο στις Αρχές - «Ηταν εδώ πριν έρθουμε εμείς» είπε

Οι αγορές «μαμούθ» της «Κιβωτού»

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Οργάνωση διαθέτει:

  • Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 €
  • Αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσιο αξίας περίπου 1.000.000 €.

Αγόρασε ακίνητο στη Χίο, αλλά δεν είχε για τα... ενοίκια

Το ακίνητο της Χίου αγοράστηκε πριν από τρία χρόνια μέσα στην κρίση μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε το τίμημα 245.000 € σε καθένα των πωλητών και κατ' αναλογία του μεριδίου του καθενός εκ δοθεισών επιταγών τραπέζης σε διαταγή των πωλητών. Για το ακίνητο στο Νέο Ρύσιο η αγορά έγινε το 2021 και η καταβολή του τιμήματος έγινε με ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα των 890.000 €, που έλαβαν και πληρώθηκαν οι πωλητές κατά την αναλογία τους από την αγοράστρια εταιρεία. Ποσό 70.000 € με μεταφορές πίστωσης λόγω εισερχομένων εμβασμάτων και ποσό 820.000 € σήμερα με την ισόποση τραπεζική επιταγή η οποία είναι σε διαταγή της αγοράστριας και οπισθογραφήθηκε. Την ίδια στιγμή, η ΜΚΟ φέρεται να... φέσωνε τον ιδιοκτήτη ακινήτου, το οποίο είχε μισθώσει η Κιβωτός, λέγοντας πως... δεν έφταναν τα χρήματα για τα ενοίκια. 

Η εντυπωσιακή μεζονέτα στον Διόνυσο

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο που μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός. Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

  • Υπόγειο: 94τμ
  • Ισόγειο: 122 τμ
  • Όροφος: 77τμ

    Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην προπονητής του μπάσκετ! Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής:

  • Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ
  • Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ
  • Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ
  • Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)
  • Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)

Αξία 550.000€

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

  • 4 διαμερίσματα
  • 2 καταστήματα

Αξία 230.000€

Δωρεές ακινήτων «φιλέτα» αξίας 4 εκατ. ευρώ

Μετά την «βροχή» καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου», πέρα από τις κακοποιήσεις, στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν και τα οικονομικά της Οργάνωσης. Με δωρεές εκατομμυρίων και πλεονάσματα χιλιάδων ευρώ, κρυφούς λογαριασμούς αλλά και θυρίδες με άγνωστα περιεχόμενα, πλέον εξετάζεται λεπτομερώς η ακίνητη περιουσία τόσο της Οργάνωσης όσο και του πρώην ΔΣ. Όπως παρουσίασε το Live News, τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε:

  • Άνοιξη Διονύσου
  • Αγία Παρασκευή
  • Παγκράτι
  • Γλυφάδα
  • Πετρούπολη
  • Ζεφύρι
  • Ηλιούπολη
  • Νίκαια
  • Πεύκη
  • Νέα Ιωνία

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 €. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 €. Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 €, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 €.

Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 €. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 €.

Έλεγχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και... δεύτερη θυρίδα

Την ώρα που οι οικονομικοί έλεγχοι εντείνονται μέρα με τη μέρα στις δομές της «Κιβωτού», νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Μόλις... 130.000 ευρώ φέρεται να έχουν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους.

Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου». Μάλιστα, χθες ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως η πρεσβυτέρα τρεις ημέρες πριν επισκέφτηκε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας που ήταν στο όνομά της και του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδια εκπομπής, η οικογένεια του πατέρα Αντώνιου φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία της και δεύτερη τραπεζική θυρίδα! Υπενθυμίζεται πως από χθες έχουν ξεκινήσει και οι οικονομικοί έλεγχοι στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα.

Δεν ήθελαν... παρτίδες ούτε με την Αστυνομία

Μία νέα αποκάλυψη αναφορικά με την υπόθεση της «Κιβωτού» έκανε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News. Σύμφωνα με στοιχεία από την Αστυνομία, το 2015 ύστερα από μία επιχείρηση σύλληψης δύο ημεδαπών που είχαν κλέψει φορτηγό με διάφορα αντικείμενα μέσα, εξ’ αυτών και δέκα κιβώτια με παιδικά ρούχα, μεγάλης αξίας, δωρεές που προορίζονταν για την «Κιβωτό».

Οι αστυνομικοί αφού κατάσχεσαν τα ρούχα στο πλαίσιο σύλληψης των δύο δραστών, κάλεσαν τους υπευθύνους της «Κιβωτού» προκειμένου να τους τα παραδώσουν. Αυτό ωστόσο θα έπρεπε να γίνει υπό τον όρο πως η αστυνομία θα έκανε πλήρη καταγραφή των ρούχων. Στο άκουσμα του ελέγχου αυτού, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, αφού επικοινώνησαν με άτομα της διοίκησης είπαν πως τελικά δεν θα τα δεχτούν τα ρούχα. Από την πλευρά της Αστυνομίας έγιναν αρκετές προσπάθειες να τους μεταπείσουν, μάταια ωστόσο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA