Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στην «Κιβωτό του Κόσμου», με τις Αρχές να εντοπίζουν μέσα σε χρηματοκιβώτιο μεγάλο χρηματικό ποσό κατά τη διάρκεια εφόδου στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει χώρος που χρησιμοποιείται και ως σπίτι από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του. Η Οικονομική Αστυνομία έχει ήδη στείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα το υλικό από τις χθεσινές έρευνες. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στον Κολωνό σχετίζεται με αυτό που είχε ληφθεί από θυρίδα τραπεζικού υποκαταστήματος της ίδιας περιοχής από την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή πριν από εννέα ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι σε λογαριασμούς της Κιβωτού υπήρχαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει κατά την εξέλιξη των ερευνών, καθώς αναμένονται απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Η Οικονομική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε ακίνητα που συνδέονται με την Κιβωτό του Κόσμου. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας από τη Δευτέρα (28/11) έχει ανάψει το πράσινο φως για εκτεταμένες έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν ανήκουν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του Πατέρα Αντώνιου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν βρεθεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Σημειώνεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν. Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή. Παρ΄όλα αυτά τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA