Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και των προσώπων που εμπλέκονται σε ύποπτες συναλλαγές. Μετά τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή αλλά και στενών συγγενών τους πραγματοποιήθηκε έφοδος στο διαμέρισμα που διατηρούσαν μέσα στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό και βγήκε... λαβράκι. Διαπιστώθηκε πως υπήρχαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από δωρεές πολιτών, 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και 345.000 ευρώ σε κρύπτη, σε χαρτονομίσματα από 5 έως 50 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του κόσμου: Τι μαρτυρά η γλώσσα του σώματος του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, αποκαλύφθηκε επίσης πως από τις φορολογικές δηλώσεις του πατρός Αντωνίου φαίνεται ένα ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ το οποίο είναι από άγνωστη και απροσδιόριστη πηγή, σύμφωνα με το MEGA. Στην φορολογική δήλωση του πατέρα Αντωνίου επίσης εμφανίζεται ακίνητο σε επαρχιακή πόλη, σημαντικής αξίας, χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί πώς το ακίνητο βρέθηκε στην ιδιοκτησία του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως διαχειριστής του πατέρα Αντωνίου εμφανιζόταν ο μέχρι πρόσφατα αποθανών πατέρας του!

Στις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης είναι η απόφαση της απομάκρυνσης του πατέρα Αντωνίου από την «Κιβωτό του Κόσμου» για λόγους προστασίας των ανήλικων αποφάσισαν με διάταξη τους οι εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Χθες (30/11), το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις-κλειδιά στην Κιβωτό. Πέρα από την απόλυση των πέντε, πρώην στελεχών η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγορεύει τόσο σε αυτούς όσο και στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση.

Η εισαγγελική εντολή αναφέρεται στον Ιρακινό, πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, στον 35χρονο θεολόγο «Πασχάλη», ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, στη σύζυγο του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και στους δύο ακόμη απολυμένους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πατήρ Αντώνιος θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά του και να απομακρυνθεί άμεσα από την δομή του Κολωνού, στον τελευταίο όροφο της οποίας διατηρεί μία από τις κατοικίες του. Η εισαγγελική εντολή έχει ισχύ 90 ημερών κι εφόσον χρειαστεί μπορεί να ανανεωθεί για μεγαλύτερο διάστημα.

Κιβωτός του κόσμου: Είχαν 15 εκατομμύρια ευρώ αλλά έλεγαν ότι ψάχνουν πόρους

Στο μεταξύ, πολλά ήταν τα σχολεία που έκαναν επισκέψεις σε δομές της Κιβωτού του κόσμου, καθώς πολλές οικογένειες μαθητών συγκέντρωναν πράγματα με σκοπό την ενίσχυση της Κιβωτού. Σύμφωνα με το MEGA, πέρυσι τα Χριστούγεννα ένα σχολείο από το κέντρο της Αθήνας έλαβε ευχαριστήρια επιστολή για τα πράγματα που συγκεντρώθηκα και στάλθηκαν από τις οικογένειες των μαθητών του εν λόγω σχολείου. Την ευχαριστήρια επιστολή υπογράφει η Σταματία Γεωργαντή, η πρεσβυτέρα και αναφέρει συγκεκριμένα: «Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά σας δωρεά τροφίμων, προκειμένου να ενισχύσετε το έργο μας». Ωστόσο πιο κάτω στην ίδια επιστολή αναφέρει: «Καθώς η Κιβωτός του κόσμου βρίσκεται σε μία συνεχή αναζήτηση πόρων, ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο όπου έχουν μειωθεί οι δωρεές, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τη συμπαράστασή σας». Η επιστολή ήρθε ενώ διαπιστώθηκε πως στους λογαριασμούς της ΜΚΟ υπάρχουν 15 εκατομμύρια ευρώ...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA