Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τις 28 Δεκεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην οποία ανήκει το ακίνητο, είχε δηλώσει ότι οι άνθρωποι που το διηύθυναν αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. 

«Οι 60 εργαζόμενοι έλαβαν τις απολύσεις τους. Τα εξαψήφια μηνιαία πάγια έξοδα ήταν αδύνατο για εμάς χωρίς εισόδημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άρμιν Λομπσάιντ στην εφημερίδα Bild, προσθέτοντας ότι ο κορονοϊός ευθύνεται για το κλείσιμο, καθώς η κίνηση εδώ και μήνες ήταν ελάχιστη.

Στις εποχές της «δόξας» του, ο οίκος ανοχής «Πάσχα» φιλοξενούσε περίπου 100 πόρνες ως αυτοαπασχολούμενες στους 11 ορόφους του σπιτιού συνολικής επιφάνειας 9.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι εργαζόμενοι περιλάμβαναν επίσης μασέρ, τεχνίτες και μάγειρες.

Μετά την προσωρινή χαλάρωση των περιορισμών για την πορνεία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η λειτουργία των οίκων ανοχής απαγορεύτηκε και πάλι κατά τη διάρκεια του δεύτερου λοκντάουν στη Γερμανία, το οποίο πιθανότατα θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Μια ιστορία μισού αιώνα

Το πορνείο άνοιξε τον Ιανουάριο του 1972 στην Hornstraße, με την επωνυμία «Eros Center». Ήταν ο πρώτος πολυώροφος οίκος ανοχής της Ευρώπης. Η πόλη της Κολωνίας ήθελε να εξαλείψει την περιοχή «κόκκινου φωτός» στο κέντρο της πόλης και εξέδωσε άδεια για την κατασκευή του νέου οίκου ανοχής σε γη που ανήκει στην πόλη και βρίσκεται στα περίχωρά της. 

Το σπίτι νοίκιαζε 126 δωμάτια σε 7 ορόφους σε εκδιδόμενες γυναίκες, έναντι αμοιβής 180 ευρώ την ημέρα, η οποία περιλάμβανε γεύματα, ιατρική περίθαλψη και τα 20 ευρώ του φόρου που εισπράττουν οι αρχές ανά πόρνη την ημέρα. Οι γυναίκες προέρχονταν από πολλές χώρες, περίπου το 30% ήταν γερμανικής καταγωγής και συνήθως κάθονταν έξω από τα δωμάτιά τους και διαπραγματεύονταν με πελάτες. 

Το σπίτι έμενε ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα. οι πελάτες των ιερόδουλων πλήρωναν ένα εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ και στη συνέχεια διαπραγματεύονταν απευθείας με τις γυναίκες, οι οποίες εργάζονται ανεξάρτητα και κρατούσαν ολόκληρη την αμοιβή τους.

Image removed.

Δολοφονίες, όργια και συναυλίες

Κατά τη διάρκεια των περίπου 50 ετών λειτουργίας του, το «Πάσχα» είχε ζήσει αρκετά περιστατικά βίας. Το πιο έντονο ήταν τον Ιούνιο του 2003, όταν μια πόρνη από την Ταΰλάνδη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν πελάτη. Λίγο πριν ξεψυχήσει κατάφερε να πατήσει το κουμπί συναγερμού στο δωμάτιό της και το προσωπικό ασφαλείας έπιασε τον δολοφόνο.

Τον Αύγουστο του 2005, δύο γυναίκες, 19 και 29 ετών, ανακοίνωσαν μέσω του Διαδικτύου ότι θα πλήρωναν 50 ευρώ κάθε άνδρα που θα συνουσιαζόταν μαζί τους. Ο στόχος ήταν να επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός συνουσιών σε μια μέρα. Τελικά, έκαναν σεξ για 11 ώρες με συνολικά 115 άνδρες και περίπου άλλοι 1.700 έπρεπε να απομακρυνθούν. 

Τον Δεκέμβριο του 2009, ο Αμερικανός ράπερ 50 Cent έδωσε συναυλία στο νυχτερινό κέντρο που λειτουργούσε εντός του κτιρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA