Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία αφού πέρασε σχεδόν πέντε μήνες στη Γερμανία όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία στην κλινική Charite.

Αρρώστησε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού στις 20 Αυγούστου. Μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο προσγειώθηκε  Οι γιατροί διέγνωσαν μια μεταβολική δυσλειτουργία και δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημά του.

Δύο ημέρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου για περαιτέρω θεραπεία. Αργότερα, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις για δηλητηρίασή του με έναν νευροτοτοξικό παράγοντα της ομάδας του Novichok.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ναβάλνι βγήκε από το νοσοκομείο. Η Μόσχα επιμένει ότι το Βερολίνο παρουσιάζει προσπαθεί να επιβεβαιώσει μια χημική δηλητηρίαση, έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει μια ποινική υπόθεση.

Οι ρωσικές αρχές έχουν στείλει πολλά αιτήματα νομικής συνδρομής στο Βερολίνο. Ο Ναβάλι, ο οποίος κατηγορεί τη ρωσική ηγεσία ότι κρύβεται πίσω από τη δηλητηρίασή του, επιστρέφει στην πατρίδα του από το Βερολίνο σήμερα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.