Μιλώντας σε τηλεοπτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο Ρουχάνι δήλωσε ότι το μπαλάκι περνάει «στο Δικαστήριο των ΗΠΑ τώρα.»
«Εάν η Ουάσινγκτον επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν για το 2015, θα σεβαστούμε πλήρως τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο του Συμφώνου», δήλωσε. Αναφερθείς στον Τραμπ, δήλωσε ότι «η εποχή ενός τυράννου έφτασε στο τέλος της και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της δυσοίωνης κυριαρχίας του.»
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ και μάλιστα κάποια στιγμή έδειχναν να φτάνουν σχεδόν στο σημείο μηδέν μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο. Οι τελευταίες εβδομάδες κύλησαν εν μέσω φόβων ότι η απερχόμενη διοίκηση Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει μια σύγκρουση στις τελευταίες ημέρες της.
Με τον Μπάιντεν, ο οποίος ήταν μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα η οποία διαπραγματεύτηκε την αρχική συμφωνία, να εισέρχεται στην εξουσία την Πέμπτη (21/1), οι ελπίδες για προσέγγιση έχουν αναπτερωθεί. Στη συνάντηση την Τετάρτη, ο Ρουχάνι κατηγόρησε τον Τραμπ, λέγοντας ότι τα τέσσερα χρόνια του στο αξίωμα «δεν έφεραν καρπούς εκτός από την αδικία και τη διαφθορά και προκαλώντας προβλήματα για τον λαό του και τον κόσμο.»
Πηγή: CNN
- Ένας «στρατός» από χταπόδια: Γιατί η Ιταλία απελευθέρωσε 130.000 στη Μεσόγειο
- Τουρισμός για όλους 2026: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της α' φάσης - Voucher έως 600€
- Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο παγετώνας καταρρέει στο Νεπάλ: Στους 579 οι νεκροί
- Μητσοτάκης: «Κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ πριν τις εκλογές - Η ΝΔ εγγυάται σταθερότητα και προκοπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.