Στο γραφείο του 46ου προέδρου, φιγουράρουν πλέον ο Σέζαρ Τσάβες, ο Μάρτιν Λούθερ Κιγνκ, ο Ρόμπερτ Κένεντι, η Ρόζα Παρκς και η Έλινορ Ρούζβελτ. Μια αντίστοιχη κίνηση του Μπάρακ Ομπάμα, είχε προκαλέσει τότε μεγάλη αναστάτωση.
Η προτομή που βρίσκεται για αρκετά χρόνια στην κατοχή της αμερικανικής προεδρίας, δεν ήταν η αγαπημένη ούτε του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος την είχε αφαιρέσει κι εκείνος από το γραφείο αναλαμβάνοντας.
Οι αντιδράσεις γι αυτή του την κίνηση ήταν μάλιστα πρωτοφανείς και σχεδόν όλες ρατσιστικές. Ο Μάικ Χάκαμπι, άλλοτε κυβερνήτης του Αρκάνσας είχε δηλώσει ότι προφανώς ο Ομπάμα «είχε μεγαλώσει ακούγοντας ότι οι Βρετανοί είναι ένα μάτσο ιμπεριαλιστές που άσκησαν διώξεις σε βάρος του παππού του». Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο Τεντ Κρουζ, η κίνηση αυτή «έδειχνε τι έμελλε να ακολουθήσει».
Ο Μπόρις Τζόνσον, εκείνη την εποχή Δήμαρχος Λονδίνου και σήμερα πρωθυπουργός, πήγε ακόμα παραπέρα. Χρέωσε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου στην «Κενυάτικη καταγωγή του, που είναι και ο λόγος που αντιπαθεί τη βρετανική αυτοκρατορία».
Διαβάστε Ακόμα
Ανακουφισμένος που... γλύτωσε από τον Τραμπ ο Φάουτσι
Μπλίνκεν: Σημαντική η σχέση ασφαλείας ΗΠΑ - Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο
- Προ των πυλών ιστορικός καύσωνας διαρκείας: Η προειδοποίηση του WMO για την Ελλάδα
- Ελληνίδα άφησε άφωνο τον Χάρι Στάιλς: Πούλησε φωτογραφία με τις πατούσες της για να πάει στη συναυλία του
- Βενεζουέλα: Εκατόμβες νεκρών μετά τον διπλό σεισμό - Το Σάββατο μεταβαίνουν διασωστικά συνεργεία από την Ελλάδα
- Μια παραλία της Ευρώπης ζει στο 1950: Τοίχος μέσα στη θάλασσα χωρίζει άνδρες και γυναίκες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.