Λόγω ενός μπερδέματος με το όνομα της γιαγιάς, η οικογένεια της Ροχέλια Μπλάνκο πληροφορήθηκε ότι η 85χρονη πέθανε στις 13 Ιανουαρίου και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα, γράφει η εφημερίδα La Voz της Γαλικίας. Εξαιτίας των περιορισμών, κανείς συγγενής της δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία.
Έτσι, όταν εκείνη επέστρεψε, υγιέστατη, στο γηροκομείο της πόλης Χόβε, όπου διαμένει και ο σύζυγός της, Ραμόν Μπλάνκο, προκάλεσε σοκ. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έκλαιγα, για τον θάνατο της γυναίκας μου», είπε ο ηλικιωμένος, εξηγώντας ότι εκείνη που πέθανε ήταν μια άλλη ηλικιωμένη ασθενής, με την οποία η Ροχέλια μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο.
Το Ίδρυμα Σαν Ροσέντο, που διαχειρίζεται τον οίκο ευγηρίας, ανέφερε ότι το λάθος προέκυψε όταν η Μπλάνκο και άλλοι τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε άλλο γηροκομείο, στις 29 Δεκεμβρίου.
Μεταξύ των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν στο Ος Γκόθος, στο Περέιρο δε Αγκιλάρ, ήταν και δύο γυναίκες, οι οποίες μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο, ωστόσο, κατά τη μεταφορά τους οι αρμόδιοι μπέρδεψαν μεταξύ τους τα ονόματα με αποτέλεσμα, όταν πέθανε η άλλη γυναίκα, στις 13 Ιανουαρίου, να νομίζουν ότι επρόκειτο για τη Ροχέλια.
Το Ίδρυμα ζήτησε συγγνώμη για το «ατυχές περιστατικό» και έχει ήδη ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές να «αναστήσουν» και στα χαρτιά την ολοζώντανη Ροχέλια Μπλάνκο.
Διαβάστε Ακόμα
Κορονοϊός: 334 κρούσματα και 24 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Στους 288 οι διασωληνωμένοι
Θετικός στον κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα - Σε καραντίνα η οικογένεια
- Ένας «στρατός» από χταπόδια: Γιατί η Ιταλία απελευθέρωσε 130.000 στη Μεσόγειο
- Τουρισμός για όλους 2026: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της α' φάσης - Voucher έως 600€
- Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο παγετώνας καταρρέει στο Νεπάλ: Στους 579 οι νεκροί
- Μητσοτάκης: «Κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ πριν τις εκλογές - Η ΝΔ εγγυάται σταθερότητα και προκοπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.