Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) δήλωσε ότι 7.961 θάνατοι που αφορούν κορονοϊό στον πληθυσμό σε ηλικία εργασίας (άτομα ηλικίας 20 έως 64 ετών) καταγράφηκαν μεταξύ 9 Μαρτίου και 28 Δεκεμβρίου 2020.

Σχεδόν τα 2/3 αυτών των θανάτων ήταν μεταξύ των ανδρών: 5.128 θάνατοι. Όσοι εργάζονται σε άμεση γειτνίαση μεταξύ τους και σε θέσεις εργασίας με τακτική έκθεση στον ιό εξακολουθούν να έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό..

Κατά την εξέταση ευρέων ομάδων επαγγελμάτων, οι φρουροί ασφαλείας, οι σεφ και οι οδηγοί ταξί είχαν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου  Για τις γυναίκες, μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου ήταν για θέσεις εργασίας που αφορούν γραμμές συναρμολόγησης και συνήθεις εργασίες μηχανών, όπως ραπτομηχανές, καθώς και για εργαζόμενες που παρέχουν φροντίδα κατ ' οίκον.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν στατιστικά μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν σε σχέση με τις παραπάνω ειδικότητες.

Πηγή: Sky News.

Διαβάστε ακόμα

Η ιστορία πίσω από τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο Ted Bundy που καταδικάστηκε σε θανατική ποινή

Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα Κίνας-Ινδίας: Στρατιώτες άνοιξαν πυρ – Δεκάδες τραυματισμοί

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.