Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 47χρονος Κάρλο Μόσκα φέρεται να χορήγησε θανατηφόρες δόσεις αναισθητικού στον 61χρονο Νατάλε Μπάσι και στον 80χρονο Άντζελο Παλέτι σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς και όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Μηνύματα στο WhatsApp που αντάλλαξαν οι νοσοκόμες αποκάλυψαν ότι οι ίδιες υποψιάζονταν τον Μόσκα ότι σκότωνε ασθενείς «για να ελευθερώσει κρεβάτια» στην πτέρυγα του νοσοκομείου της οποίας ήταν επικεφαλής. Τρεις ακόμη θάνατοι ερευνώνται τώρα από την αστυνομία μετά τον ισχυρισμό ότι ο Μόσκα άλλαξε τα ιατρικά αρχεία των φερόμενων θυμάτων του για να καλύψει τα ίχνη του, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Τα θύματα είναι ο 61χρονος Νατάλε Μπάσι και ο 80χρονος Άντζελο Παλέτι, που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας τον Μάρτιο, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς. Άλλοι τρεις θάνατοι εξετάζονται τώρα από την αστυνομία, αφού ισχυρίζονται ότι ο Μόσκα άλλαξε τα ιατρικά αρχεία των υποτιθέμενων θυμάτων του για να καλύψει τα ίχνη του.

Ο Μόσκα συνελήφθη και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στη Μάντοβα. Απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.

Ο γιατρός φέρεται να χορήγησε δύο ουσίες (Succinylcholine και Propofol), οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αναισθητικά για ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να διασωληνωθούν, αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα για την υπόθεση. Οι εισαγγελείς λένε πως οι ασθενείς δεν διασωληνώθηκαν ποτέ και πως ο Μόσκα δεν είχε κανένα λόγο να τους χορηγήσει αναισθησία.

Μια ανώνυμη καταγγελία έγινε στα τέλη Απριλίου και οι εισαγγελείς απέκτησαν πρόσβαση στα μηνύματα στο WhatsApp, τα οποία,  όπως ισχυρίζονται, αποκαλύπτουν πώς ο Μόσκα προσπάθησε να κάνει τις νοσοκόμες να συνωμοτήσουν μαζί του. Όταν έμαθε πως η δράση του είχε μπει «στο μικροσκόπιο», ζήτησε από τις νοσοκόμες «να συμφωνήσουν σε μια εκδοχή της ιστορίας που εξυπηρετεί».

Οι νοσοκόμες έλεγαν στα μηνύματα που αντάλλασσαν: «Σου ζήτησε να χορηγήσεις τα φάρμακα χωρίς να τους διασωληνώσεις;», «Δεν σκοτώνω ασθενείς επειδή αυτός θέλει να ελευθερώσει κρεβάτια» και «Αυτό είναι τρελό».

Ο γιατρός φέρεται να ζητούσε από τους συναδέλφους του να βγαίνουν από το δωμάτιο όταν χορηγούσε τα φάρμακα.

Πηγή: Metro

Διαβάστε ακόμα

Regeneron: Το «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων φαίνεται να λειτουργεί σαν παθητικό εμβόλιο

Βρετανία: Οι νεκροί από κορονοϊό ξεπέρασαν τα θύματα του Β' Παγκοσμίου!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA