Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίσης, έχει κάνει αίτηση για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 με αυτό το βίντεο:

Με το βίντεο και την καμπάνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πόλη θέλει να προκαλέσει αίσθηση. 

«Όσο πιο κοντά φτάνετε στους πόλους, τόσο πιο έντονα αισθάνεστε τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη», λέει ο Δήμαρχος Έρκι Πάρκινεν στη BILD.

«Η Σάλα αλλάζει. Το αισθανόμαστε ήδη και πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποβάλαμε την αίτηση για να επιστήσουμε την προσοχή στην κλιματική κρίση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ως κεντρική ιδέα τη σύνδεση ανθρώπων και εθνών. Χρειαζόμαστε αυτή την ιδέα και θέλουμε όλοι στον κόσμο να συμμετάσχουν.»

Όπως λέει ο ίδιος, η Σάλα και όλη η Λαπωνία αλλάζουν, «όχι προς το καλύτερο».

«Η ύπαρξή μας έχει γίνει πιο δύσκολη. Ο καιρός δεν μπορεί πλέον να προβλεφθεί, ο χειμώνας έρχεται αργότερα και, αντί να έχει χιόνι, έρχεται όλο και περισσότερη βροχή, η οποία στη συνέχεια γίνεται πάγος. Ως αποτέλεσμα, οι τάρανδοι έχουν μεγάλα προβλήματα στην εξεύρεση τροφής.»

Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολούθησαν ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών σε 50 χώρες, όπου ζει περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Εκείνοι που ζουν στη φύση παρατηρούν τις αλλαγές νωρίς. Η επιστήμη το γνωρίζει επίσης.

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι διαθέτει σταθμό μέτρησης στη Σάλα εδώ και 50 χρόνια. Οι κάτοικοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να συνεισφέρουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος και ήδη από τη δεκαετία του 1990 έχουν στραφεί στη θερμική ενέργεια. Το 1/5 της Σάλα είναι ήδη προστατευόμενη περιοχή, ένα νέο εθνικό πάρκο πρόκειται να δημιουργηθεί φέτος. Ο βιώσιμος τουρισμός έχει επίσης καθιερωθεί.

«Έχουμε κάνει πολλά πράγματα για να προστατεύσουμε την άγρια φύση γύρω μας, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί. Αυτός είναι ο λόγος για την υποψηφιότητά μας. Ελπίζουμε ότι όλοι θα συμμετάσχουν. Οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν. Διαφορετικά, η Σάλα θα μπορέσει πράγματι να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2032.»

Πηγή: Bild.

Διαβάστε ακόμα

Τζένη Μπότση: Έτσι με παρενόχλησε – Είμαστε 14 γυναίκες με την ίδια ιστορία

Κώστας Σπυρόπουλος: Απαγορεύει την αναφορά του ονόματός του σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA