Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 19χρονος Τζόζεφ Φλάβιλ χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, ενώ περπατούσε στο Στάφορντσιρ την 1η Μαρτίου 2020, τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσει το πρώτο λοκντάουν στη Βρετανία.

Ο νεαρός υπέστη τραυματική εγκεφαλική βλάβη, αλλά σιγά-σιγά αρχίζει να ανακάμπτει και να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα

Η θεία του, Σάλι Σμιθ, είπε στον Guardian: «Δεν ξέρει τίποτα για την πανδημία καθώς κοιμάται εδώ και 10 μήνες. Αρχίζει να αποκτά συνείδηση, αλλά απλώς δεν ξέρουμε τι ξέρει. Πριν από ένα χρόνο, αν κάποιος μου είχε πει τι επρόκειτο να συμβεί κατά το τελευταίο έτος, δεν νομίζω ότι θα το πίστευα. Δεν έχω ιδέα πώς θα καταλάβει ο Τζόζεφ τι έχουμε περάσει.»

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η οικογένεια προσπάθησε να εξηγήσει μέσω βιντεοκλήσης ότι δεν είναι σε θέση να είναι μαζί του λόγω των περιορισμών , αλλά δεν έχουν προσπαθήσει να του εξηγήσουν την κλίμακα της πανδημίας.

«Όταν είναι ξύπνιος στο δωμάτιό του, δεν έχει ιδέα γιατί είναι εκεί. Μιλάμε γι ' αυτό στο τηλέφωνο και προσπαθούμε να του δώσουμε να καταλάβει ότι θέλουμε να είμαστε εκεί, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε. ​Όταν μπορέσουμε να τον συναντήσουμε, θα έχουμε την ευκαιρία να του εξηγήσουμε τι συνέβη.»

Ο έφηβος, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο του Λέστερ και τώρα έχει μετακινηθεί στο Στόουκ για να συνεχίσει την ανάρρωσή του, έχει αρχίσει να κινεί τα άκρα του.

Η θεία του δήλωσε ότι ο έφηβος είναι σε θέση να ακολουθήσει εντολές όπως να αγγίξει το αριστερό και το δεξί του αυτί, να μετακινήσει και τα δύο πόδια του, να γνέψει καταφατικά και αρνητικά, ενώ τα πρώτα χαμόγελά του έφεραν δάκρυα στην οικογένεια.

Ο 19χρονος αρρώστησε δύο φορές με κορονοϊό κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από το ατύχημα, αλλά επανήλθε και στις δύο περιπτώσεις.

Η μητέρα του Φλάβιλ, Σάρον, ήταν σε θέση να επισκεφθεί τον γιο της στα 19α γενέθλιά του τον Δεκέμβριο, αλλά έπρεπε να παραμείνει κοινωνικά αποστασιοποιημένη και να φοράει διαρκώς μέτρα ατομικής προστασίας. 

Πριν από το ατύχημα, ο Φλάβιλ ήταν ένας πολύ ενεργός έφηβος και επρόκειτο να λάβει το βραβείο του Χρυσού Δούκα του Εδιμβούργου τον προσεχή Μάιο.

Μέσα από μια καμπάνια χρηματοδότησης, η οικογένεια κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από £30.000 για να υποστηρίξει τον έφηβο στη μακροπρόθεσμη ανάκαμψή του.

Πηγή: Guardian

Διαβάστε επίσης:

Ο Κικίλιας «καρατόμησε» τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας στην Κέρκυρα για παραβίαση της λίστας εμβολιασμών

Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος - Κόλλησε κορονοϊό από τη νοσηλεύτρια μητέρα του που αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.