Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, και τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, απέστειλε το Greek Economic Forum.

Ο παγκόσμιος οργανισμός, που έχει έδρα το Λονδίνο και αποστολή τη δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των επενδύσεων στην Ελλάδα, «συνόδευσε» την επιστολή με ένα ιδιαίτερο δώρο: το ψηφιοποιημένο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Dionysios.

Το έργο, που είναι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης, ονομάζεται Renaissance / Revolution 2040. Η θεματολογία του συμβολίζει την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το έργο αυτό επιλέχθηκε με αφορμή το νέο πρόγραμμα του Greek Economic Forum, G2040, που έχει στόχο το 2040 να είναι μία χρονολογία ορόσημο για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι ένα σύμβολο ενότητας και ειρήνης και συνάμα «μια ευχή για τη νέα Χρυσή Εποχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του κόσμου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Greek Economic Forum.

Η θεματολογία του έργου

Τονίζεται επίσης πως «αυτή η αναγέννηση της Ελλάδας, με πυλώνα τις αξίες του παρελθόντος, βρίσκει τον ιδανικό συμβολικό πρεσβευτή της στη Νίκη της Σαμοθράκης, μια ένδειξη δράσης και νίκης».

Η επιλογή της θεματολογίας του έργου «είναι άμεσα συνδεδεμένη» με τη νέα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την πρώτη Αφροαμερικανίδα σε τόσο σημαντική κυβερνητική θέση.

Το έργο είναι «ένα μήνυμα αισιοδοξίας για έναν νέο κόσμο, με νέες ιδέες, νέες ταυτότητες και χωρίς περιορισμούς», ενώ «το πέρασμα της Νίκης, μετατρέπει το κάθε τι γύρω της σε χρυσάφι, σύμβολο της λάμψης και του θριάμβου, βαδίζοντας προς την Ελλάδα του 2040».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: 19χρονος διαγνώστηκε με κορονοϊό δύο φορές ενώ βρισκόταν σε κώμα για 10 μήνες

Μακελειό στην Οκλαχόμα – Νεκρός ένας άνδρας και πέντε παιδιά από πυροβολισμούς

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA