Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ολλανδική αστυνομία διερευνά την πιθανότητα εμπορίας ανθρώπων, αφού διαπίστωσε ότι το αγόρι έπεσε από ένα τμήμα του αεροσκάφους στο Αεροδρόμιο του Μάαστριχτ/Άαχεν την Πέμπτη, 4/2.

«Για εμάς, είναι ένα θαύμα», δήλωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας. «Συνήθως όταν κάποιος στοιβάζεται έτσι, πεθαίνει εξαιτίας του κρύου ή της έλλειψης οξυγόνου», δήλωσε ο Μάρβιν Ενγκ, εκπρόσωπος μιας από τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.

Ο λαθρεπιβάτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με υποθερμία, αλλά από τότε έχει αναρρώσει πλήρως, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ξεκίνησε το ταξίδι του στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, και πήγε από εκεί στην Κωνσταντινούπολη, πριν συνεχίσει στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Ενγκ.

Το μόνο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Μάαστριχτ από το Στάνστεντ του Λονδίνου την Πέμπτη ήταν το THY6305, μια πτήση φορτίου που εκτελούσε η Turkish Airlines, σύμφωνα με το FlightAware, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα παρακολούθησης πτήσεων στον κόσμο. Το αεροπλάνο έφθασε σε μέγιστο ύψος 5.791 μέτρων (19.000 πόδια) και ταχύτητα 460 μίλια ανά ώρα.

Η πτήση του λαθρεπιβάτη είχε φτάσει στο Λονδίνο από την Κωνσταντινούπολη νωρίτερα την Πέμπτη το πρωί και πέρασε τρεις ώρες εκεί πριν φύγει για το Μάαστριχτ. Οι αξιωματούχοι του Στάνστεντ επιβεβαίωσαν ότι η πτήση στην οποία ταξίδεψε ο λαθρεπιβάτης εκτελέστηκε από την αεροπορική εταιρεία, η οποία είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας.

Ο 16χρονος ζήτησε άσυλο και το αίτημά του εξετάζεται από την ολλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης (INS), δήλωσε ο Ενγκ. Η ολλανδική κυβέρνηση μπορεί να χορηγήσει μόνο σε πρόσφυγες, σύμφωνα με την πολιτική ασύλου της. Ορίζει έναν πρόσφυγα ως «κάποιον που έχει λόγο να φοβάται τη δίωξη στη χώρα του.»

Η έρευνα για το λαθρεμπόριο ανθρώπων αποτελεί τυπική διαδικασία και η υγεία και η ευημερία του παιδιού αποτελεί προτεραιότητα για τις αρχές,ανέφερε η ολλανδική αστυνομία.

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμα

Ιρανός κληρικός: Τα εμβόλια για τον κορονοϊό σάς κάνουν ομοφυλόφιλους

Αδιόρθωτος: Ο πρόεδρος του Μεξικού κόλλησε κορονοϊό, ανέρρωσε και συνεχίζει να μην φορά μάσκα!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.