Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση πρόκειται να καταστήσει ποινικό αδίκημα την απόκρυψη της επίσκεψης σε μια από τις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε τον συγκεκριμένο μέτρο, καθώς επιβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα (8/2), όλες οι αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονται σε τρία τεστ κορονοϊού: ένα πριν από την αναχώρηση και δύο κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσής τους. Εκείνοι που δεν υποβάλλονται σε ελέγχους θα μπορούσαν να πληρώσουν χιλιάδες λίρες σε πρόστιμα.

Ο Χάνκοκ ανακοίνωσε επίσης ότι 4.600 δωμάτια έχουν πλέον εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση, ώστε το σύστημα «καραντίνας ξενοδοχείων» να μπορεί να λειτουργήσει όπως είχε προγραμματιστεί τη Δευτέρα. Όλοι οι εισερχόμενοι από τις χώρες της «κόκκινης λίστας» πρέπει να παραμείνουν στα δωμάτια για 10 ημέρες, το καθένα εκ των οποίων κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των ποτών και των τεστ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν ζητάει συγγνώμη για τα πολύ σκληρά μέτρα, προειδοποιώντας ότι η προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου από τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι κρίσιμης σημασίας, υπονοώντας ότι τα μέτρα μπορεί να χρειαστεί να είναι σε ισχύ μέχρι το φθινόπωρο.

Η μη τήρηση της καραντίνας του ξενοδοχείου θα τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι 10.000 λιρών, δήλωσε ο κ. Χάνκοκ.

Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα: Η αυξημένη χρήση των social media στο lockdown αυξάνει τη μοναξιά και φέρνει κατάθλιψη

Γαλλία: Μοναχή ανάρρωσε από κορονοϊό λίγο πριν από τα 117α γενέθλιά της

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA