Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χώρα φέρεται να έκλεψε «εικονικά περιουσιακά στοιχεία» αξίας περίπου 316,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2019 έως το Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Οι επιθέσεις της Βόρειας Κορέας στον κυβερνοχώρο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δημιούργησαν τους πόρους για τα προγράμματα ανάπτυξης όπλων, ισχυρίστηκε η επιτροπή.

Η έκθεσή της πρόσθεσε ότι εμφάνισε νέα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, μεσαίας εμβέλειας, υποβρύχιας εκτόξευσης και διηπειρωτικών πυραύλων σε στρατιωτικές παρελάσεις.

«Ανακοίνωσε την προετοιμασία για τη δοκιμή και την παραγωγή νέων κεφαλών βαλλιστικών πυραύλων και την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, αναβαθμίζοντας την υποδομή τους», περιγράφει η έκθεση, η οποία σημειώνει επίσης ότι η Βόρεια Κορέα μπόρεσε να αποφύγει κυρώσεις, να αναπτύξει τα όπλα της, να εισάγει παράνομα επεξεργασμένο πετρέλαιο, να έχει πρόσβαση σε διεθνή τραπεζικά κανάλια και να διεξάγει «κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

Πρόσθεσε ότι η «συνολική κλοπή εικονικών περιουσιακών στοιχείων της Βόρειας Κορέας από το 2019 έως το Νοέμβριο του 2020 αποτιμάται σε περίπου 316,4 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει ο Independent.

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν τον περασμένο μήνα μίλησε για την ενίσχυση του «πυρηνικού αποτρεπτικού παράγοντα» της χώρας του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, η χώρα εξακολούθησε να δοκιμάζει όπλα και να ξεπλένει κλεμμένα κρυπτονομίσματα.

Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης αναπτύξει εμβόλια για τον κορονοϊό, χρησιμοποιώντας δεδομένα που έχει πάρει από ξένους επιστήμονες, αναφέρουν οι εκθέσεις.

Πηγή: Daily Star

Διαβάστε ακόμα:

ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα συνέχισε το 2020 το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων

Προκήρυξη για την έκρηξη στην Ευελπίδων: «Στηρίζουμε τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA