Από τις 14 Φεβρουαρίου θα διακοπεί κάθε συγκοινωνία από Τσεχία και Τιρόλο προς Γερμανία, οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς, ενώ όσοι Γερμανοί επιθυμούν να επιστρέψουν στην Γερμανία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό μοριακό τεστ και να τεθούν σε καραντίνα.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στην BILD ότι βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία το ζήτημα ενδεχόμενων εξαιρέσεων από τον αποκλεισμό, λόγω του μεγάλου αριθμού εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των χωρών.
Ως γενική αρχή ωστόσο τόνισε ότι «η επανεισαγωγή ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα «κρίνεται απαραίτητη, για την αποτροπή - όσο αυτό είναι εφικτό - της εισόδου του ιού στην Γερμανία».
Διαβάστε ακόμα
Spiegel: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη
Βρετανοί επιστήμονες: «Πάνω από 750.000 ενεργά κρούσματα, μάσκες για πάντα σε κλειστούς χώρους»
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.