Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε πως δεν αναμένει οι ΗΠΑ να επιστρέψουν σε lockdown, παρά τους αυξανόμενους κινδύνους μόλυνσης από κορονοϊό, που θέτει η μετάλλαξη Δέλτα.
Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: «Ο πόλεμος άλλαξε» - Διέρρευσε έγγραφο του CDC για το πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη Δέλτα
«Δεν νομίζω ότι θα δούμε lockdown», είπε ο Άντονι Φάουτσι, σε δηλώσεις του στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC. «Νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, που δεν θα μας επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα», ανέφερε.
Αν και ο Φάουτσι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να μπουν σε lockdown, όπως πέρυσι, προειδοποίησε από το ABC ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να διασπείρεται. «Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», τόνισε.
Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες.
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Βγαίνει μπροστά ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη - Τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει
- Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας: Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα - Πότε αναμένεται βελτίωση
- H ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα στις παρουσιάστριες του Real View - Μειώνεται η διάρκεια και... οι μισθοί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.