Τουλάχιστον μια γυναίκα έχασε τη ζωή της – υπέκυψε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο – και άλλοι 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση, κατά τον ως τώρα απολογισμό των Αρχών μετά την έκρηξη που σημειώθηκε περί τις 21:30 χθες Πέμπτη σε αστικό λεωφορείο στην πόλη Βορόνεζ της Ρωσίας, 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.
Την ώρα της έκρηξης, το μικρό λεωφορείο είχε σταθμεύσει στο κέντρο της πόλης, είχε επιβιβάσει και τον τελευταίο επιβάτη του και ήταν σχεδόν πλήρες, με περίπου 35 επιβάτες. Αρχικά, ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι επρόκειτο για έκρηξη φιάλης υγραερίου που τροφοδοτούσε τον κινητήρα του λεωφορείου, ωστόσο αργότερα εκπρόσωποι της εταιρείας στην οποία ανήκει το όχημα, όπως και ο οδηγός, διαβεβαίωσαν ότι ο κινητήρας του λειτουργεί με πετρέλαιο ντίζελ ως καύσιμο, όχι υγραέριο.
Το γραφείο Τύπου του Δήμου της πόλης ανακοίνωσε ότι ερευνώνται όλες οι εκδοχές. Διενεργείται ποινική έρευνα από την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Βορόνεζ, ο Σεργκέι Σοκολόφ, σημείωσε πάντως ότι «προς το παρόν, τίποτα δεν υποδεικνύει ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Αλεξάντρ Γκούσεφ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι εργάζονται στον τόπο της έκρηξης οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν εγκαταλελειμμένες αποσκευές ή ύποπτες κινήσεις επιβατών.
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.