Συνεχίζονται και σήμερα οι διερευνητικές επαφές των αντιπροσωπειών των κομμάτων του «φωτεινού σηματοδότη» (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Πρασίνων, Φιλελευθέρων) στην Γερμανία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας.
Διαβάστε ακόμη: Γαλλία και Γερμανία «τραβάνε το αυτί» της Πολωνία
Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης, οι ηγεσίες των κομμάτων, με δηλώσεις τους στον Τύπο, θα ενημερώσουν σχετικά με την πορεία των συνομιλιών, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αποφασιστεί αν τα τρία κόμματα θα ξεκινήσουν επίσημες προγραμματικές διαπραγματεύσεις.
Χθες, Δευτέρα, η συνάντηση διήρκεσε περίπου δέκα ώρες χωρίς να γίνουν δηλώσεις και, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Γερμανική Ραδιοφωνία, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι εντοπίζουν αυτή τη στιγμή τις βασικότερες διαφορές στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.
Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κέβιν Κιούνερτ δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι τα προβλήματα θα λυθούν και ο σχηματισμός κυβέρνησης θα καταστεί εφικτός ήδη εντός του έτους.
- Metallica στο ΟΑΚΑ: Κυκλοφόρησε η αφίσα για το αποψινό live - Το design με τον Δία
- Ανατριχίλα! Τα 5 πιο «στοιχειωμένα» μέρη της Αθήνας που λίγοι τολμούν να πάνε
- Σία Κοσιώνη: Ο ΑΝΤ1 θα της προτείνει να παρουσιάζει το Καλημέρα Ελλάδα
- «Θα υπάρξουν κι άλλοι απεργοί πείνας»: Μια μέρα με τα μέλη της Κοινότητας Προσφυγικών Αλεξάνδρας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.