Τα μεγάλα ΜΜΕ της Λιθουανίας κήρυξαν τον πόλεμο στα fake news των αντιεμβολιαστών με στόχο να καταπολεμήσουν το κύμα θεωριών συνομωσίας που «φουντώνουν» μέσα από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
«Επιδεικνύουμε αλληλεγγύη στο κράτος και την κοινωνία στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της παραπληροφόρησης που διαδίδεται από αντιεμβολιαστές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άρνας Μαρκίνκους, πρόεδρος της λιθουανικής ένωσης διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. «Η επιτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού πρέπει να είναι κοινός μας σκοπός, εξαιρουμένων της κυβέρνησης ή των μέσων ενημέρωσης. Όλοι οφείλουμε να βρούμε λύσεις για να βγούμε από την πανδημία του κορονοϊού», πρόσθεσε.
Περίπου το 71% των ενηλίκων σε αυτή τη χώρα των 2,8 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ποσοστό υψηλότερο από αυτό πολλών γειτονικών χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Όμως τα κρούσματα μολύνσεων αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες. Τον Οκτώβριο, το λιθουανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αμοιβή 100 ευρώ στα άτομα άνω των 70 ετών που εμβολιάζονται.
- Μαύρο 24ωρο στην άσφαλτο: Ένας νεκρός στο Αιγάλεω - Σε κρίσιμη κατάσταση δύο νέοι στο «Αττικόν»
- Ο «άρχοντας της λαλιάς μας» Άγγελος Σικελιανός που πίστευε ότι μπορεί να αναστήσει νεκρούς
- Ο Αργύρης Αγγέλου αποκάλυψε πόσα χρήματα παίρνει από τις επαναλήψεις του «Παρά Πέντε»
- Χωράνε 14 ηχεία και δύο ενισχυτές σε ένα Smart; Ένας 19χρονος στα Άνω Λιόσια έδειξε πως όλα είναι δυνατά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.