Μενού
  • Α-
  • Α+

Πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ταταουίν ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση εναντίον της αστυνομίας και του στρατού, εξάρθρωσαν οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας. Πριν από έξι χρόνια, τζιχαντιστές του ΙΚ είχαν δολοφονήσει 39 ξένους τουρίστες σε παραλία στη Σους, πυροδοτώντας μαζική έξοδο των τουριστών και καταφέρνοντας βαρύ χτύπημα στην τυνησιακή οικονομία.

Έκτοτε, οι τυνησιακές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν γίνει αποτελεσματικότερες στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ενεργειών των τζιχαντιστών, αλλά η απειλή των λεγόμενων πυρήνων εν υπνώσει συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην Τύνιδα, ιδίως επειδή επέστρεψαν ή επιστρέφουν τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη.

«Σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και μονάδων του στρατού στην περιφέρεια (της Ταταουίν) με εκρηκτικούς μηχανισμούς», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πόσοι άνθρωποι φέρονται να ανήκαν στον πυρήνα, πώς εντοπίστηκε, ή εάν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στους υπόπτους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...