Το σουηδικό κοινοβούλιο εξέλεξε τη Μαγκνταλένα Άντερσον ως νέα πρωθυπουργό της χώρας για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Η πρώην υπουργός Οικονομικών επικράτησε στην ψηφοφορία, όπως την περασμένη εβδομάδα, όπου είχε όμως παραιτηθεί λίγες ώρες αργότερα, αφού ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού αποχώρησε μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Η Άντερσον θα σχηματίσει πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας, που θα αποτελείται μόνο από το δικό της κόμμα.
Έμεινε στη θέση του πρωθυπουργού μόλις για οκτώ ώρες, καθώς δεν «πέρασε» από τη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός, με συνέπεια να αποχωρήσει το κόμμα των Πρασίνων από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Πάντως, πριν παραιτηθεί, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Αντρέας Νόρλεν ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να ηγηθεί μιας μονοκομματικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ορίστηκε η νέα ψηφοφορία στη σουηδική βουλή Riksdag των 349 εδρών και πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.