Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι είναι η Τζένα Τζέιμσον, Αμερικανίδα πρώην πορνοστάρ καθώς διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré, μία σπάνια, αυτοάνοση διαταραχή, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει τα νεύρα, προκαλώντας μυϊκή αδυναμία και μερικές φορές παράλυση. Η Τζένα Τζέιμσον μέσα σε δύο 24ωρα χρειάστηκε να νοσηλευτεί αφού αρχικά υπέφερε από εμετούς. 

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barre

Η αδυναμία και το μυρμήγκιασμα στα άκρα είναι συνήθως τα πρώτα συμπτώματα. Αυτές οι αισθήσεις μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα, παραλύοντας τελικά ολόκληρο το σώμα. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για το σύνδρομο Guillain-Barre, αλλά αρκετές θεραπείες μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να μειώσουν τη διάρκεια της νόσου. Αν και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν από το σύνδρομο Guillain-Barreτο ποσοστό θνησιμότητας είναι 4% έως 7%. Μεταξύ 60-80% των ανθρώπων μπορούν να περπατήσουν σε έξι μήνες. Οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν παρατεταμένες επιπτώσεις από αυτό, όπως αδυναμία, μούδιασμα, ή κόπωση.

Τη Δευτέρα 10/1, η πρώην πορνοστάρ δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο, επιβεβαιώνοντας ότι διαγνώσθηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για τις θερμές ευχές που της έστειλαν. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το σύνδρομο που παρουσιάζει, δεν αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου του κορονοϊού, αφού δεν έχει καν εμβολιαστεί.