Η κυβέρνηση της Τόνγκα επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρία θύματα στην πρώτη επίσημη ενημέρωσή της από την ηφαιστειακή έκρηξη του Σαββάτου και το τσουνάμι που ακολούθησε και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εκκένωση κάποιων απομακρυσμένων νησιών ύστερα από την καταστροφή κατοικιών, συμπεριλαμβανομένου ενός ολόκληρου χωριού στο νησί Μάνγκο.
Σε ανακοίνωση, το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε τους θανάτους μιας 65χρονης γυναίκας στη νήσο Μάνγκο και ενός 49χρονου άνδρα στη νήσο Νομούκα, επιπλέον μιας Βρετανίδας υπηκόου. Καταγράφηκαν επίσης και κάποιοι τραυματισμοί.
Το ναυτικό της Τόνγκα είχε ήδη αποστείλει ιατρικές ομάδες, προμήθειες σε νερό και τρόφιμα καθώς και τέντες στα απομακρυσμένα νησιά Χαπάι, ενώ σήμερα εστάλη και άλλη βοήθεια λόγω της σοβαρότητας των καταστροφών που καταγράφονται στα νησιά Μάνγκο, Φονοϊφούα και Ναμούκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Όλα τα σπίτια έχουν καταστραφεί στο νησί Μάνγκο, μόνο δύο κατοικίες παραμένουν όρθιες στη Φονοϊφούα ενώ η νήσος Ναμούκα έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ήδη ξεκινήσει η εκκένωση των νησιών Ατάτα, Μάνγκο και Φονοϊφούα.
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: «Ο άνθρωπος που έχασα στο τρένο»
- Τραγωδία στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Νεκρή γυναίκα μετά από τραυματισμό στη σκάλα του αεροπλάνου
- Τέμπη: H μητέρα του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη μιλά για πρώτη φορά - «Το παιδί μου λοιδορήθηκε»
- Ξέσπασε η Δανάη Παππά: «Με έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πόσο καιρό έχω ακόμα - Δηλαδή κάπου ώπα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.