Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ανατολική της Ουκρανίας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του χωριού Σαρτανά, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ άλλων και Ελληνες ομογενείς δεχόμενοι τα ρωσικά πυρά. Ο κίνδυνος στην περιοχή κρίθηκε ιδιαίτερα μεγάλος για να παραμείνουν οι κάτοικοι εκεί και έτσι με απόφαση των ουκρανικών αρχών, υπάρχει κινητοποίηση για τη μεταφορά των αμάχων στη Μαριούπολη, όπου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Η είδηση για την εκκένωση έγινε γνωστή στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε τηλεδιάσκεψη με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης πρέσβη, Φραγκίσκο Κωστελλένο, τον γενικό πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη και τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις δυνατότητες αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τους ομογενείς στην Ουκρανία.
Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 370.000 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα λόγω πολέμου
Ζήτησε την εκκένωση ο δήμαρχος της περιοχής
Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη ενημέρωσε ότι ο δήμαρχος του χωριού Σαρτανά ζήτησε από τον πληθυσμό του χωριού να το εκκενώσει και να μετακινηθεί στην Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά.
Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους ανωτέρω την ευγνωμοσύνη του για το έργο που συντελούν και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, δεδομένου ότι η ασφάλεια και η προστασία των Ελλήνων πολιτών και Ομογενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα μας. Παρούσα στην τηλεδιάσκεψη ήταν και η πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της υποδοχής πολιτών που έρχονται στην Μολδαβία και την Ρουμανία από την Ουκρανία.
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.