Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ουκρανών πολιτών που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους και να φύγουν για όμορα κράτη, έτσι ώστε να γλιτώσουν από την ρωσική εισβολή που συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός των προσφύγων από την Ουκρανία έφθασε τους 368.000 και συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

Αυτός ο αριθμός «βασίζεται σε στοιχεία που διατέθηκαν από τις αρχές των χωρών» υποδοχής, υπογραμμίζει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε tweet. Ενας πολύ μεγάλος αριθμός μεταξύ αυτών έχει πάει στην Πολωνία, όπου οι αρχές μετρούν περίπου 156.000 Ουκρανούς να έχουν φθάσει εκεί από την Πέμπτη, την έναρξη της εισβολής από τα ρωσικά στρατεύματα.

Τη χθεσινή (26/2) ημέρα, οι συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι καταμέτρησαν 77.300 ανθρώπους, οι οποίοι έφθασαν στην Πολωνία από την Ουκρανία. Υπολογίζεται ότι οι πρόσφυγες μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τα 4 εκατομμύρια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA