Σε ενέδρα Ρώσων σαμποτέρ έπεσαν ανταποκριτές του καναλιού Sky News, οι οποίοι γλίτωσαν στο «παρά πέντε» από τα πυρά. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των δημοσιογράφων του βρετανικού σταθμού, ενώ μετέδιδε ανταπόκριση από το Κίεβο, η ομάδα του Sky News δέχτηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις, ενώ έκαναν γνωστό πως είχαν και τραυματισμούς.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, σε μια ήσυχη τοποθεσία που γρήγορα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δημοσιογράφοι έγινε στόχος ρωσικών πυρών. «Θυμάμαι να σκέφτομαι πως ο θάνατός μου θα είναι επώδυνος», είπε ο ανταποκριτής του Sky News μετά το περιστατικό. Ο χειριστής της κάμερας, Ρίτσι Μόκλερ, χτυπήθηκε δύο φορές από σφαίρες στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του, ενώ ο ανταποκριτής Στιούαρτ Ράμζι τραυματίστηκε.
Οπως αναφέρει το Sky News, η τρομακτική εμπειρία τους δείχνει το μέγεθος του χάους και της βίας στην Ουκρανία, καθώς η εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το χτύπημα ήταν «επαγγελματικό, οι σφαίρες συνέχιζαν να χτυπούν το αυτοκίνητο, δεν αστοχούσαν».
Οι δημοσιογράφοι νόμιζαν αρχικά πως τους χτυπούσαν Ουκρανοί στρατιώτες κατά λάθος, και τους φώναζαν ότι είναι ρεπόρτερ, αλλά όταν οι σφαίρες δεν σταματούσαν κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Αργότερα, πληροφορήθηκαν ότι δέχτηκαν επίθεση από Ρώσους σαμποτέρ, μεταδίδει το Sky News. Τελικά, κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο, βρήκαν καταφύγιο σε ένα εργοστάσιο της περιοχής και γλίτωσαν «από θαύμα».
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.