Για μία ακόμη φορά οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ βάλλοντας θέσεις Κούρδων στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν-Μπασιάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, έπληξαν στρατόπεδα, υπόγειες στοές, κρησφύγετα και αποθήκες πυρομαχικών Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και μονάδες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, που «εισήλθαν» στο Ιράκ.
Διαβάστε ακόμη: Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε νέες επιθέσεις στην Ευρώπη - «Εκμεταλευτείτε τον πόλεμο στην Ουκρανία»
«Ως τώρα, η επιχείρησή μας συνεχίζεται επιτυχώς όπως προέβλεπε το σχέδιο», ανέφερε ο Ακάρ, χωρίς να αναφερθεί σε απώλειες στην επιχείρηση. Σκοπός της πολλοστής στρατιωτικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην ιρακινή επικράτεια είναι να «προληφθούν τρομοκρατικές ενέργειες» και να υπάρξουν εγγυήσεις για «την ασφάλεια των συνόρων» της Τουρκίας, κατά τον Χουλουσί Ακάρ.
Η ευρείας κλίμακας τουρκική επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πολυετούς εκστρατείας στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον αντίστοιχα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Τούρκοι αξιωματούχοι λένε κατ’ ιδίαν πως παρά τις επανειλημμένες δημόσιες διαμαρτυρίες της, η κυβέρνηση στη Βαγδάτη τάσσεται στο πλευρό της Άγκυρας στον πόλεμο εναντίον του PKK, οργάνωσης την οποία χαρακτηρίζουν επίσης «τρομοκρατική» οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.