Μενού
  • Α-
  • Α+

Παιδιά και δάσκαλοι ενός ρωσικού νηπιαγωγείου φαίνεται πως επέλεξαν να γιορτάσουν την «Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης» επί της Ναζιστικής Γερμανίας με έναν... παράδοξο τρόπο. Τα παιδιά εμφανίζονται να κάνουν παρέλαση φορώντας στρατιωτικές στολές με το σύμβολο "Ζ" ενώ ορισμένα είναι ντυμένα τανκ.

Επικεφαλής της ομάδας των μαθητών ήταν ένα νεαρό αγόρι ντυμένο σαν ρωσικό τανκ με ένα λευκό σύμβολο «Ζ» στο μπροστινό μέρος - ένα κοινό χαρακτηριστικό των στρατιωτικών οχημάτων της Μόσχας που συμμετέχουν επί του παρόντος σε μάχες στην Ουκρανία. Το αγόρι εμφανίστηκε με στρατιωτική στολή και δερμάτινο κράνος, ενώ μια ρωσική σημαία κυμάτιζε πάνω στο καμουφλαρισμένο ρεζερβουάρ από χαρτόνι που είχε διαμορφωθεί γύρω του.

Άλλα παιδιά παρουσιάστηκαν ντυμένα μαχητικά αεροσκάφη, στρατιώτες και γιατροί του στρατού. Τουλάχιστον άλλα δύο ήταν επίσης ντυμένα τανκς, διακοσμημένα με κόκκινα σοβιετικά αστέρια. Οι δάσκαλοί τους φορούσαν επίσης παρόμοιες στρατιωτικές στολές σοβιετικού τύπου καθώς η τάξη παρελαύνει στην αίθουσα του δικαστηρίου του νηπιαγωγείου. Το γράμμα «Ζ» εξελίχθηκε γρήγορα σε προπαγανδιστικό σύμβολο στη Ρωσία μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.