Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια εμφανίστηκαν μαζί οι γιοι του βασιλιά Καρόλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και Χάρι, με τις συζύγους τους, Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ, λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ. Ουίλιαμ και Χάρι εδώ και καιρό δεν είχαν καλές σχέσεις, όμως περπάτησαν παρέα το Σάββατο έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ, επιθεωρώντας τα αφιερώματα και τα λουλούδια που αφήνουν οι πολίτες στις πύλες του κτήματος Berkshire ως φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ. Η συνάντησή τους ωστόσο καθυστέρησε 45 λεπτά και υπάρχει παρασκήνιο για αυτή την αργοπορία.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Λονδίνο η σορός - Οι προσκεκλημένοι στην κηδεία

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έπρεπε να «πάνε γρήγορα να αλλάξουν» για να συναντήσουν τους Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον έξω από το κάστρο του Γουίνδσορ το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με την Ντέιζι Μακ Άντριου του NBC. Η βασιλική σχολιάστρια του αμερικανικού δικτύου δήλωσε στην εκπομπή Today πως πίστευε ότι η Μέγκαν έπρεπε να φτιάξει «τα μαλλιά και να κάνει το μακιγιάζ της» και πως η κοινή εμφάνιση των δύο ζευγαριών είχε «προγραμματιστεί να γίνει σχεδόν μία ώρα νωρίτερα».

Σύμφωνα με την βασιλική εμπειρογνώμονα του NBC: «Είναι ενδιαφέρον πως ο λόγος που ο περίπατος άργησε τόσο πολύ – ήταν προγραμματισμένο να γίνει σχεδόν μία ώρα πριν τελικά κάνουν την εμφάνισή τους – ήταν επειδή ο Χάρι και η Μέγκαν έπρεπε να πάνε να αλλάξουν. Δεν φορούσαν την κατάλληλη επίσημη πένθιμη ενδυμασία, οπότε έπρεπε να πάνε γρήγορα να αλλάξουν – υποθέτω να κάνουν και το μακιγιάζ και τα μαλλιά της Μέγκαν. Γι’ αυτό λοιπόν, άργησαν».

Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται μετά το δημοσίευμα της Daily Mail, πως ο περίπατος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 16:30 το απόγευμα, αλλά καθυστέρησε κατά 45 λεπτά, καθώς τα δύο αδέρφια αντάλλασσαν μηνύματα. Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος υποστήριξε επίσης πως η συνάντηση αυτή ήταν «σε μεγάλο βαθμό επιθυμία του βασιλιά» επειδή ο Κάρολος «ήθελε να δει τα αγόρια μαζί, επειδή ήταν κάτι που επισκίαζε την αρχή της βασιλείας του».

Η Daily Mail ωστόσο αναφέρει πως η βόλτα αυτή δεν έγινε με εντολή του Καρόλου, με μια βασιλική πηγή να λέει ότι τέτοιες υποδείξεις «δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση». Λέγεται επίσης πως είναι ψευδές ότι ο Γουίλιαμ κάλεσε τον αδερφό του μόνο αφού έμαθε ότι ο Χάρι ήθελε να κάνει τη δική του βόλτα ανάμεσα στα πλήθη με συνοδό ένα τηλεοπτικό συνεργείο.