Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολόκληρος ο πλανήτης πριν από μερικές ημέρες διάβασε το πρώτο πραγματικά αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως αν και καείς δεν πρέπει να εφησυχάζει, πλέον, το τέλος της πανδημίας είναι «ορατό»! Λίγες ημέρες αργότερα ο Τζο Μπάιντεν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Minutes» ο βράδυ της Κυριακής στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS... κήρυξε το τέλος της πανδημίας, παρά το γεγονός πως αυτό είναι αρμοδιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωση που προκάλεσε αμηχανία ακόμα και σε στελέχη της κυβέρνησή του.

«Μπορεί να έχουμε ακόμη πρόβλημα με τον κορονοϊό, όμως η πανδημία έχει τελειώσει», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό αριθμό μολύνσεων και τρομακτικό απολογισμό θυμάτων», ενώ παράλληλα μετρά εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά. «Αν κοιτάξετε γύρω σας, κανένας δεν φοράει μάσκα, κι όλος ο κόσμος είναι σε μάλλον καλή φυσική κατάσταση», είπε ο Τζο Μπάιντεν στην εκπομπή 60 Minutes. Ο απολογισμός των θυμάτων έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τις αρχές της θητείας του Μπάιντεν, δηλαδή το 2021, καθώς τότε οι νεκροί έφταναν τους 3.000 την ημέρα.

Το επιτελείο του αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post» έμεινε εμβρόντητο με την τοποθέτηση του προέδρου και σε πολλά στελέχη προκάλεσε έκπληξη. Έπειτα, προκλήθηκε ένα νέο κύμα αντιδράσεων από Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς που ζήτησαν να μπει τέλος σε όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και να «παγώσουν» ή να καταργηθούν άλλες πολιτικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των αδύναμων και των πληθυσμιακών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο.

Τα τελευταία 24ωρα πολλοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η μάχη κατά της Covid-19 δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ από τον Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι το σχόλιο του Μπάιντεν σηματοδοτούν την συνέχιση του δυναμικού προγράμματος της κυβέρνησής του αναφορικά με τον κορονοϊό. Υπογράμμισε, δε, ότι η στρατηγική της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν έχει αλλάξει παρά το σχόλιο του… ίδιου του Μπάιντεν.

Από τη μεριά του ο Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, με δηλώσεις του έστειλε μήνυμα στους Αμερικανούς προτρέποντάς τους να μην χαλαρώσουν και να μην ρίξουν τις ασπίδες τους εναντίον του κορονοϊού. «Με 400 θανάτους σε καθημερινή βάση δεν νιώθω άνετα», τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA