Η κάψουλα της SpaceX που μετέφερε τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια – λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) – στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα. Με την κάψουλα «Freedom» επέστρεψαν στη Γη τρεις αμερικανοί αστροναύτες και μια ιταλίδα συνάδελφός τους, ολοκληρώνοντας την σχεδόν 6μηνη παραμονή τους στον ISS. Στην αποστολή Crew-4, η οποία ξεκίνησε την αποστολή της στον ISS στις 27 Απριλίου, συμμετείχαν οι Αμερικανοί Κιέλ Λίντγκρεν (49 ετών), Τζέσικα Γουάτκινς (34 ετών), Μπομπ Χάινς (47 ετών) και η Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφερέτι (45 ετών), η οποία ήταν επικεφαλής.
Η κάψουλα προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια στις 16:55 (τοπική ώρα) με τη συνδρομή αλεξίπτωτων και η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) και την ιδιωτική εταιρεία SpaceX του Ίλον Μασκ. Οι τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μια εβδομάδα μετά την άφιξη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της αποστολής Crew-5, την οποία απαρτίζουν η ρωσίδα κοσμοναύτης Άννα Κίκινα, οι Αμερικανοί αστροναύτες Τζος Κασάντα και Νικόλ Μαν, και ο Ιάπωνας συνάδελφός τους Κοΐτσι Ουακάτα.
- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 24 ώρες - Πότε θα δούμε και πάλι άνοιξη
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Παπουτσάκη σε Λιάγκα: «Συγγνώμη, έχεις καταλάβει τι κάνουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.