Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διοίκηση της εταιρείας Twitter Inc καθησύχασε τους εργαζομένους της, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σχεδιάζονται απολύσεις μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της από τον Ελον Μασκ, παρά το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post κατά το οποίο ο εκκεντρικός επιχειρηματίας σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό κατά το 75%. Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε σε mail προς τους εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις.

Η Post έγραψε χθες πως ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX έχει ενημερώσει άλλους δυνητικούς επενδυτές πως επιθυμεί να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης στους περίπου 2.000 εργαζόμενους, από τους 7.500 σήμερα. Χιλιάδες απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα. Η σημερινή διοίκηση είχε ήδη σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατ. δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως θα απολύσει περί το ένα τέταρτο των εργαζομένων, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παρότι στελέχη της διεύθυνσης προσωπικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσαν εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, έγγραφα δείχνουν πως είχαν καταρτιστεί σχέδια για να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και να μειωθούν τα κόστη υποδομής ήδη προτού ο Μασκ προτείνει την εξαγορά, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας. Ο επιχειρηματίας βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έπειτα από μήνες οικονομικών και δικαστικών περιπλοκών.