Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναταράξεις σε πτήση πάνω από τον Ατλαντικό έφεραν πανικό και τραυματισμούς για τους ανυποψίαστους επιβάτες που βρέθηκαν στον αέρα να χτυπούν στο ταβάνι της καμπίνας. Η πτήση της Aerolíneas Argentinas απογειώθηκε στις 8.21 μ.μ. της 18ης Οκτωβρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Όμως το αεροπλάνο τύπου Airbus A330 που μετέφερε 271 επιβάτες και 13 μέλη του πληρώματος επηρεάστηκε από έντονες αναταράξεις, σύμφωνα με την Daily Mail. Οι αναταράξεις άρχισαν περίπου επτά ώρες μετά την έναρξη της 12ωρης πτήσης στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας. Η εταιρεία δήλωσε ότι κατά τη στιγμή των αναταράξεων, οι πινακίδες με τις ζώνες ασφαλείας ήταν αναμμένες και είχε γίνει σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία για διαρροές στον Nord Stream: Οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν την αλήθεια

Όμως κάποιοι επιβάτες που έψαχναν τις ζώνες ασφαλείας ή όσοι δεν ήταν δεμένοι εκείνη τη στιγμή βρέθηκαν στον αέρα και κάποιοι από αυτούς χτύπησαν στο ταβάνι, λόγω των αναταράξεων. Καροτσάκια και τσάντες πετάχτηκαν μέσα στην καμπίνα καθώς άνοιξαν οι χώροι των χειραποσκευών. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν και τρία από αυτά μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ένας άνθρωπος έσπασε τη μύτη του, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild. Η πτήση προσγειώθηκε τελικά στο Μπουένος Άιρες, τεσσεράμισι ώρες μετά την έναρξη των αναταράξεων.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μιλώντας στην εφημερίδα El Pais, ο επιβάτης Αντριαν Τόρες δήλωσε: «Είχαμε πετάξει περίπου επτά ώρες και σχεδόν όλοι μας κοιμηθήκαμε, επειδή εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν τρεις στην Ισπανία. Το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται πολύ και είπα στους συναδέλφους μου, "πολλές αναταράξεις, προσδεθείτε"». «Καθώς έψαχνα τη ζώνη ασφαλείας μου, το αεροπλάνο αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις» πρόσθεσε και εξήγησε ότι τότε το αεροπλάνο έχασε πολύ απότομα ύψος και ο ίδιος χτύπησε στο ταβάνι, αφήνοντάς του μια μικρή μελανιά.