Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δικαστικά μπλεξίματα έχει ο Τζεφ Μπέζος, καθώς η πρώην οικονόμος του, τού έκανε μήνυση για φυλετικές διακρίσεις και κακές συνθήκες εργασίας! Συγκεκριμένα, η Μερσέντες Γουέντα εργαζόταν στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου CEO της Amazon για σχεδόν τρία χρόνια, από το 2019, «για 14 ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα» σε «ανθυγιεινές συνθήκες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο King County Superior Court στο Σιάτλ, η ίδια και οι συνάδελφοί της δούλευαν σε απάνθρωπες συνθήκες χωρίς δικαίωμα στο διάλλειμα για φαγητό.

Διαβάστε ακόμη: Ντόναλντ Τραμπ: Στις 14 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος των ΗΠΑ

Επίσης, για παράδειγμα, μέσα στο κύριο οίκημα της έπαυλης δεν υπήρχε τουαλέτα για το προσωπικό. Ετσι, αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν μια βοηθητική τουαλέτα στο πλυσταριό, δίπλα από το γραφείο της ασφάλειας. Όμως, για να μην τους δει η οικογένεια Μπέζος και οι καλεσμένοι τους, σκαρφάλωναν από ένα παράθυρο να βγουν έξω, να τρέξουν κατά μήκος ενός μονοπατιού στον βοηθητικό χώρο για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα - τους είχε απαγορευθεί να περνούν από τους κύριους χώρους τους σπιτιού. 

«Επέβλεπα εργάτες χωρίς έγγραφα»

Μάλιστα, η ενάγουσα οικονόμος καταγγέλλει τον Μπέζος για ρατσιστική συμπεριφορά. Όπως λέει, οι υπεύθυνοι του σπιτιού «αντιμετώπιζαν την ίδια και αργότερα άλλες ισπανόφωνες οικονόμους, διαφορετικά από τις λευκές», αναφέροντας πως την κορόιδευαν, δεν την σέβονταν και την εξευτέλιζαν. Η Γουέντα ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε επίσης να επιβλέπει εργάτες χωρίς έγγραφα, κάτι που την έκανε να νιώθει άβολα και την ώθησε να παραπονεθεί στη διοίκηση. Όταν το έκανε αυτό, μαζί με άλλα παράπονα για τις συνθήκες εργασίας, η οικονόμος ισχυρίζεται ότι απολύθηκε. 

Η αγωγή είναι εναντίον του δισεκατομμυριούχου και δύο εταιρειών τις οποίες χρησιμοποιεί για να διαχειρίζεται τις προσωπικές επενδύσεις και τα ακίνητά του, Zefram LLC και Northwestern LLC. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Τζεφ Μπέζος, Χάρι Κόνελ, δήλωσε ότι οι κατηγορίες της οικονόμου είναι αβάσιμες και ότι «υπήρχαν αρκετές τουαλέτες και αίθουσες για να κάνει διάλειμμα τόσο η ίδια όσο και το υπόλοιπο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γουέντα απολύθηκε γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά της και κατέθεσε την αγωγή εναντίον του Μπέζος γιατι απαίτησε πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια και ο πρώην εργοδότης της αρνήθηκε να της τα δώσει. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.