Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ακτιβιστές για το κλίμα χτύπησαν ξανά, αυτή την φορά στην Μαδρίτη και το Μουσείο Πράδο. Κόλλησαν τα χέρια τους στις κορνίζες δύο παγκοσμίου φήμης έργων του Ισπανού ζωγράφου Φρανθίσκο ντε Γκόγια. Συγκεκριμένα, ένας άντρας και μια γυναίκα κόλλησαν το χέρι τους στο έργο «Η Ντυμένη Μάχα» του Γκόγια και στο έργο «Η Γυμνή Μάχα» του ιδίου και έγραψαν με μαρκαδόρο στον τοίχο μεταξύ των δύο πινάκων «+1,5 C» , όπως φαίνεται από βίντεο. Η οργάνωση Futuro Vegetal ανακοίνωσε ότι δύο μέλη της ήταν αυτά που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

«Την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν ότι είναι αδύνατο να παραμείνουμε κάτω από το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου (που συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού για το Κλίμα το 2016). Χρειαζόμαστε αλλαγή τώρα», έγραψε η οργάνωση στο Twitter. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ομάδες ακτιβιστών για το κλίμα έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από παρόμοιες διαμαρτυρίες τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή τη διάσκεψη για το κλίμα COP27 που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αίγυπτο. Διαδηλωτές προσπάθησαν να κολλήσουν στη γυάλινη προθήκη του έργου «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Βερμέερ στη Χάγη και άλλοι πέταξαν σούπα πάνω στο έργο του Βαν Γκογκ «Ο Θεριστής», που εκτίθεται στη Ρώμη και στο «Ηλιοτρόπια» που εκτίθεται στο Λονδίνο.