Μενού
elon-mask
Έλον Μασκ | Gettyimages
  • Α-
  • Α+

Σε νέες απολύσεις εργαζομένων του Twitter προχώρησε ο Έλον Μάσκ και μάλιστα λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο δισεκατομμυριούχος έδειξε την πόρτα της εξόδου σε υπαλλήλους καθαριότητας που εκδιώχθηκαν από το πόστο τους χωρίς καμία αποζημίωση, ενώ ενημερώθηκαν ότι θα αντικατασταθούν από... ρομπότ.

Τέσσερις από τους απολυμμένους μίλησαν στο BBC και ανέφεραν ότι η διοίκηση τούς ενημέρωσε πως «πλέον δεν είναι χρήσιμοι καθώς θα αντικατασταθούν από ρομπότ».

Η Aντριάνα Βιγιαρεάλ, η οποία εργαζόταν στο Twitter για τέσσερα χρόνια δήλωσε ότι ανησυχεί ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να συντηρήσει την οικογένειά της τα Χριστούγεννα. «Είναι λυπηρό και απογοητευτικό για τις οικογένειες και τα παιδιά μας», ανέφερε η ίδια. Οι καθαρίστριες εργάζονταν στα γραφεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέχρι την περασμένη εβδομάδα, οπότε τους είπαν ότι οι δουλειές τους απειλούνται.

Η Όλγα Μιράντα, πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών, ανέφερε ότι προχώρησαν σε κινητοποίηση τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν. Στη συνέχεια, έμαθαν ότι οι καθαρίστριες θα απολύονταν άμεσα. «Το έκαναν τρεις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι απολυθήκαμε επειδή είμαστε στο συνδικάτο», δήλωσε ο Χούλιο Αλβαράδο, ο οποίος καθάριζε το γραφείο του Έλον Μασκ και εργαζόταν ως καθαριστής το Twitter εδώ και 10 χρόνια. Σημείωσε ότι το περιβάλλον ήταν πάντα φιλικό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την εταιρία. Καταγγέλλει όμως ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Έλον Μασκ ανέλαβε τη διοίκηση τον Οκτώβριο.

Συνεργάτης του Μασκ, όπως ανέφερε ο πρώην εργαζόμενος, τον ενημέρωσε ότι η δουλειά του ήταν «παρωχημένη» καθώς, «τα ρομπότ θα αντικαθιστούσαν τελικά τους ανθρώπους». Χωρίς τη δουλειά του ανησυχεί για την πληρωμή των λογαριασμών του, αφού στηρίζει οικονομικά και την οικογένειά του στο Μεξικό.

Οι πρώην εργαζόμενοι του Twitter σημειώνουν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν διότι υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις καθαρισμού στο Σαν Φρανσίσκο αυτή τη στιγμή. Μια μικρή ομάδα καθαριστριών διαδήλωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας του Σαν Φρανσίσκο.