Μενού
zelensky
Βολοντίμιρ Ζελένσκι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τους ενδοιασμούς του σχετικά με μια πιθανή διαπραγμάτευση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή δεν είναι σίγουρος ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ζωντανός. «Σήμερα δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον να μιλήσω και για τι να μιλήσω. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, που μερικές φορές εμφανίζεται στις οθόνες, είναι ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνω σε ποιον να μιλήσω. Δεν καταλαβαίνω αν είναι ακόμα ζωντανός ή ότι είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις», είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. 

Βολοντίμιρ Ζελένσκι:  Να πάρουμε πίσω όλα τα εδάφη και την Κριμαία 

Στη συνέχεια ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεσή του να πάρουν πίσω οι Ουκρανοί την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, καλώντας παράλληλα τους δυτικούς εταίρους του να παραδώσουν περισσότερα όπλα στη χώρα του. «Ο στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη μας», σημείωσε ο Ζελένσκι. «Η Κριμαία είναι η γη μας, το έδαφός μας, η θάλασσά μας και τα βουνά μας. Δώστε μας τα όπλα σας και θα πάρουμε τα εδάφη μας πίσω», σημείωσε.

Η διαδικτυακή αυτή ομιλία του Ζελένσκι, η δεύτερη που έκανε στο Νταβός, έγινε την επομένη συντριβής ελικοπτέρου κοντά στο Κίεβο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Σε ερώτηση που του έγινε για την υπόθεση να πρόκειται για δυστύχημα, ο Ζελένσκι απάντησε ότι «πολλές θεωρίες εξετάζονται και δεν επιτρέπεται να μιλήσω για τις διάφορες υποθέσεις ως το τέλος των ερευνών».