Μενού
Yi Chen
Yi Chen | @Yi Chen, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μια μητέρα έγραψε ένα σημείωμα αναφέροντας πως «είμαι κακός άνθρωπος» προτού μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πεντάχρονο γιο της και στη συνέχεια αυτοκτονήσει. Τα πτώματα της Yi Chen και του γιου της Xingduan Yuan ανακαλύφθηκαν από τον σύζυγό της στο σπίτι τους στο Λονδίνο, αφού επέστρεψε με τον άλλο τους γιο από το σχολείο. 

Λίγο πριν την δολοφονία-αυτοκτονία, η Chen, 37 ετών, αναζητούσε ψυχιατρική υποστήριξη για κατάθλιψη, άγχος, σκέψεις αυτοκτονίας, ημικρανίες και αϋπνία από το NHS και από ιδιώτες γιατρούς.  Στις 21 Ιουνίου πέρυσι, ο σύζυγος Shuai Yuan επέστρεψε στο σπίτι τους για να δώσει τα φάρμακα στη γυναίκα του και να συνεχίσει την ρουτίνα του. Είχε την εντύπωση ότι η κατάστασή της είχε βελτιωθεί. Όταν επέστρεψε, βρήκε την πόρτα του υπνοδωματίου τους κλειδωμένη και δεν άκουσε καμία απάντηση από τη γυναίκα ή τον γιο του.  Πανικόβλητος κάλεσε την αστυνομία και έσπασε την πόρτα για να μπει. 

Στις 14 Ιουνίου, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, είχε μια συνάντηση μεσω Zoom με έναν ψυχίατρο στην οποία παρευρέθηκε ο σύζυγός της, αλλά δεν την είδε προσωπικά. Ο σύζυγός της Yuan ενημέρωσε τον ψυχίατρο και είχαν συμφωνήσει ένα σχέδιο διαχείρισης. Ο κ. Yuan είπε στο ιατροδικαστικό δικαστήριο του Βόρειου Λονδίνου μέσω σύνδεσης βίντεο ότι είχε την εντύπωση ότι η κατάσταση της συζύγου του βελτιώνεται, αλλά εκ των υστέρων συνειδητοποίησε ότι απλά το έκρυβε καλά!  Το σημείωμα που βρήκε ο σύζυγος έλεγε: «Δεν φοβάμαι τον θάνατο, θέλω να τελειώσω τον σωματικό και ψυχικό πόνο που βιώνω, έχω πάρει μαζί μου τον γιο μου. Είμαι κακός άνθρωπος». Ο 5χρονος βρέθηκε με μαχαιριές στον λαιμό.