Μενού
soyidia - finlandia - nato
Σουηδία - Φινλανδία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν σήμερα η Φινλανδία και η Σουηδία μέσα από την κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών των χωρών στη Στοκχόλμη την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, μετά και τα τελευταία περιστατικά που έχουν σημειωθεί στη Στοκχόλμη με το κάψιμο του Κορανίου από τον Δανο-Σουηδό ακροδεξιό εξτρεμιστή έξω από την τουρκική πρεσβεία. Στη συνέντευξή τους, οι Κρίστερσον και Μαρίν στάθηκαν δίπλα, δίπλα και ανέφεραν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην ταυτόχρονη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Το νέο αυστηρό μήνυμα απέναντι στην Άγκυρα έρχεται, αφού η Τουρκία είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να εγκρίνει την αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν από τη Σουηδία, ωστόσο Φινλανδοί αξιωματούχοι είχαν απορρίψει το συγκεκριμένο σκεπτικό, υποστηρίζοντας ότι η ασφάλεια των δύο σκανδιναβικών χωρών στηρίζεται σε αμοιβαίες ενέργειες και αποφάσεις.  «Δεν μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα, η θέση όπου η Σουηδία παρουσιάζεται ως ένα είδος προβληματικού παιδιού στην τάξη. Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν. «Η Σουηδία πληροί επίσης όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε από την πλευρά του, ότι η χώρα του συνεχίζει να τηρεί την τριμερή συμφωνία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ που υπογράφηκε πέρυσι μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας. «Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι μαζί και κάνουμε το ταξίδι προς την ένταξη μαζί», δήλωσε ο Κρίστερσον, αναφερόμενος στις προσπάθειες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA