Μενού
elon musk
Έλον Μασκ | AP
  • Α-
  • Α+

«Χέρι» στο νέο αφεντικό του Twitter, Έλον Μασκ, έβαλαν οι Αρχές του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στους χώρους που χρησιμοποιούνται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ειδικότερα σε διορθωτική επισήμανση που του έστειλαν οι αρμόδιες Αρχές του ζητούν να χαρακτηρίσει τους χώρους, στους οποίους κοιμούνται οι εργαζόμενοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι τα δωμάτια των συνεδρίων, σε υπνοδωμάτια. Σε περίπτωση, που δε συμμορφωθεί με τη σχετική εντολή, ο Έλον Μασκ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πάλι τα πρόχειρα «υπνοδωμάτια» στην αρχική τους μορφή.

Η σχετική διόρθωση δόθηκε από το αρμόδιο Τμήμα που εξετάζει τους χώρους, το Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα, η διόρθωση βασίστηκε και στις μαρτυρίες των υπαλλήλων του κτιρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ορισμένες από τις αίθουσες που γίνονταν συνεδριάσεις χρησιμοποιούνται ως χώροι ύπνου ή ανάπαυσης των εργαζομένων. Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα δωμάτια μπορούσε να βρει κανείς κρεβάτια, όπου και ξεκουράζονταν εργαζόμενοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Παρακαλούμε επισημάνετε τον σωστό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα δωμάτια σήμερα, αλλιώς επαναφέρετε τα δωμάτια με την αρχική τους χρήση εντός 15 ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση. Επικεφαλής του Τμήματος Πολεοδομίας της πόλης δήλωσε σχετικά με το περιστατικό ότι οι συνθήκες, που παρατηρήθηκαν στο Twitter, δε διαφέρουν ριζικά από άλλα γραφεία. Μάλιστα, επισήμανε ότι παρόμοια «πρόχειρα υπνοδωμάτια» και χώροι ανάπαυσης παρατηρούνται σε σύγχρονα γραφεία.

Πώς ανακαλύφθηκαν τα δωμάτια

Η ανακάλυψη των υπνοδωματίων έγινε πρώτα τον Δεκέμβριο, όταν το προσωπικό του Twitter βρήκε κρεβάτια, στρώματα, κουρτίνες, κομοδίνα και λάμπες σε ορισμένες αίθουσες συνεδριάσεων. Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο δημοσιογράφος του BBC, James Clayton, έδειχναν, παράλληλα, καναπέδες που είχαν μετατραπεί σε κρεβάτια, μαζί με μια ντουλάπα και ένα πλυντήριο ρούχων μέσα στα κεντρικά γραφεία του μέσου. Ο Μασκ, μετά και τη σωρεία ανακαλύψεων, υπερασπίστηκε τα υπνοδωμάτια, λέγοντας ότι τα «παρείχε για τους κουρασμένους υπαλλήλους».

Οι αναφορές για τις κρεβατοκάμαρες στα γραφεία του Twitter ήρθαν μετά την κοινοποίηση μιας φωτογραφίας από έναν υπάλληλο, που έδειχνε την προϊσταμένη του Esther Crawford  να κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου.  Ένας πρώην υπάλληλος του Twitter δήλωσε στο BBC ότι ο Μασκ κοιμόταν συχνά στα γραφεία του Twitter από τότε που ανέλαβε την εταιρεία. Ο Μασκ έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς συνήθιζε να κοιμάται κάτω από το γραφείο του ή σε καναπέδες στα εργοστάσια της Tesla.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA