Μενού
soyidia - finlandia - NATO
Σουηδία - Φινλανδία στο ΝΑΤΟ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Διάσκεψη ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της φινλανδικής πολιτικής ηγεσίας, την οποία και εκπροσώπησε ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας, Μίκο Σαβόλα, και του ΝΑΤΟ, το οποίο και εκπροσώπησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, ο Μιρτσέα Γκεοάνα. Στο επίκεντρο της διάσκεψης τέθηκε, όπως είναι λογικό, η ένταξη του Ελσίνσκι και της Στοκχόλμης στη βορειοατλαντική συμμαχία.

Είναι σημαντικό η Φινλανδία και η Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, είπε σήμερα σε διάσκεψη ασφαλείας στο Όσλο ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας, Μίκο Σαβόλα. Αντίστοιχα, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μιρτσέα Γκεοάνα, ο οποίος είπε, απευθυνόμενος στην ίδια διάσκεψη, ότι «ήρθε η ώρα» οι δύο χώρες να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «αδιανόητο» να μην ενεργήσει το ΝΑΤΟ αν απειληθεί η ασφάλεια των δύο σκανδιναβικών χωρών. Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικυρώσουν τα αιτήματα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας χωρίς χρονοτριβή, δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.