Μενού
prigkipas andrew
Πρίγκιπας Άντριου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται ο βασιλικός «εμφύλιος» στη Βρετανία μεταξύ του Βασιλιά Καρόλου και του Πρίγκιπα Αντριου, καθώς μετά και την απόφαση απομάκρυνσης που έλαβε ο νέος μονάρχης της χώρας για τον αδερφό του από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σκοπεύει να του περικόψει και άλλο το εισόδημά του (σ.σ. του Πρίγκιπα Αντριου). Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του Αντριου, βασίλισσα Ελισάβετ, πριν φύγει από τη ζωή τον «αφόρισε» από τα βασιλικά και στρατιωτικά του καθήκοντα, λόγω και των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση.

Με το να του περικόψει το εισόδημα, μειώνεται, στην ουσία, και το σύνολο των ακινήτων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Αντριου. Παράλληλα, σύμφωνα με τους «Times», ο Κάρολος σκοπεύει να μειώσει και τη βασιλική χρηματοδότηση του αδερφού του, σε μία προσπάθεια που καταβάλλει για να «καθαρίσει» το όνομα της βασιλικής οικογένειας. Βάσει αυτής της απόφασης, το εισόδημα του Αντριου θα μειωθεί αρκετά από τα 300.000 δολάρια, που έπαιρνε ετησίως.

Ο Αντριου, όπως μεταδίδει η New York Post, δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα είπε ανώτερος αξιωματούχος της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής συγκέντρωσης τον Δεκέμβριο: «Θα διώξουμε τον Άντριου από το σπίτι», φέρεται να είχε πει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Φαίνεται ότι ο αδελφός του επιθυμεί να του κάνει έξωση. Δεν τον διώχνουν στην ουσία, αλλά περιμένουν ότι δε θα είναι σε θέση να αυτοσυντηρηθεί όσο μένει στο ακίνητο (σ.σ. Ουίνδσορ), καθώς το ακίνητο απαιτεί κάποιες επισκευές, τις οποίες ο Αντριου δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά.

Μένει από το 2004

Ο Αντριου, ο οποίος μοιράζεται την έπαυλη Royal Lodge, 31 δωματίων, στο Ουίνδσορ με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον, μένει στο ακίνητο από το 2004, αφού υπέγραψε συμφωνία μίσθωσης για 75 χρόνια το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος δεν θέλει να αφήσει τον αδελφό του «άστεγο», θέλει να παροτρύνει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να «χρησιμοποιούν τα δικά τους χρήματα για να πληρώνουν για τα δικά τους πράγματα, όπως οι επισκευές στα σπίτια τους». Ο βασιλιάς δεν πρόκειται να αφήσει τον αδελφό του άστεγο ή άφραγκο", δήλωσε σχετική πηγή στην Telegraph.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποκαταστήσει τη φήμη του και να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από την καριέρα του, ο Αντριου φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στις ΗΠΑ, αφού παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA