Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σήμερα δύο προτάσεις μομφής, η απόρριψη των οποίων από τους βουλευτές θα μεταφρασθεί αυτομάτως σε έγκριση της μεταρρύθμισης που αυξάνει το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε την Κυριακή η επίμαχη μεταρρύθμιση του συστήματος συνταξιοδότησης, η οποία είναι πιθανόν να υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία σήμερα, «να ολοκληρώσει την δημοκρατική της πορεία με σεβασμό προς όλους». «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή του το κείμενο για τις συντάξεις να μπορέσει να ολοκληρώσει την δημοκρατική του πορεία με σεβασμό προς όλους», αναφέρεται σε μήνυμα της Γαλλικής Προεδρίας προς το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Περισσότεροι από οκτώ στους 10 πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να παρακάμψει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και το 65% θέλει να συνεχιστούν οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες, έδειξε δημοσκόπηση της Toluna Harris Interactive για το ραδιόφωνο RTL.

Μια ευρεία συμμαχία των κυριότερων συνδικάτων της Γαλλίας δήλωσε ότι θα συνεχίσει την κινητοποίησή της για να προσπαθήσει να επιβάλει ανατροπή των αλλαγών. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες σε πόλεις όπως η Τουλόν και προγραμματίστηκαν περισσότερες για το Σαββατοκύριακο. Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί μια νέα ημέρα πανεθνικής απεργίας.