Μενού
iaponia - boyno
Βουνό στην Ιαπωνία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ενα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πανύψηλο, κωνικό βουνό Senganmori, ύψους 1.515 ποδών, στο νομό Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, νομός που είναι ταυτισμένος, δυστυχώς, με τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή το 2011, αλλά και το τσουνάμι που προκάλεσε το πυρηνικό ατύχημα μετά και τη ζημιά που σημειώθηκε στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ωστόσο, εδώ και 30 χρόνια το χωριό «Lino», το οποίο βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού, κάνουν λόγο για θεάσεις περίεργων αντικειμένων που αρκετοί τα ταύτισαν με ΑΤΙΑ (σ.σ. Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα).

Οπως αναφέρει μάλιστα και η Daily Mail στην αγροτική πόλη σπεύδει πλήθος κόσμου ανά τη Γη μετά και τα σενάρια για τις θεάσεις «UFO», ισχυριζόμενοι μερικοί εξ' αυτών ότι έχουν συλλέξει «περίπου 3.000 αντικείμενα» που σχετίζονται με την εξωγήινη ζωή. Η όλη ιστορία ξεκινάει από το μακρινό 1972, όταν και ένα μεγάλο αντικείμενο, που είχε σχήμα κώνου και εξέπεμπε φως γίνεται αντιληπτό από πολίτες κοντά στο μυστηριώδες όρος Senganmori. Μάλιστα, ο Τσούγκιο Κινοσίτα, όταν ήταν 25 χρονών είχε πει ότι είδε κάτι απόκοσμο την ώρα που έκανε πεζοπορία με φίλους.

«Αυτό το πράγμα ξεχώρισε άμεσα», δήλωσε στο VICE World News πέρυσι, συμπληρώνοντας: «Ξεκινούσε και σταματούσε στον ουρανό. Μετά, ξαφνικά, εξαφανίστηκε». Μετά και τα όσα φέρεται να είδε, ο Κινοσίτα αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα των ΑΤΙΑ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η πόλη Lino, που σήμερα είναι ενσωματωμένη στην πόλη Φουκουσίμα, έγινα γρήγορα τουριστικός προορισμός με αρκετούς να αναφέρουν ότι έχουν δει ανάλογα αντικείμενα. Αξιο αναφοράς είναι ότι από το 1992, το ροζ, σε σχήμα μουσείο για τα UFO Fureaikan στην πλαγιά του βουνού έχει συλλέξει και επιμεληθεί 3.000 αντικείμενα, τα οποία φέρεται να είναι πιθανές αποδείξεις εξωγήινης ζωής.

Σε αυτά φέρεται να περιλαμβάνονται διαβαθμισμένα έγγραφα της CIA που περιέχουν αρχεία έρευνας για UFO. Το ίδιο το μουσείο βοηθήθηκε να ευδοκιμήσει με κυβερνητική χρηματοδότηση, που δόθηκε μεταξύ 1988 και 1989. Σήμερα, περίπου 30.000 άνθρωποι κάθε χρόνο μεταβαίνουν στο μουσείο, γύρω από το οποίο οι κάτοικοι έχουν χτίσει την κοινότητά τους. Οι ιστορίες για ένα απομονωμένο χωριό χτισμένο γύρω από ένα βουνό, το οποίο φημολογείται ότι είναι μια τεχνητή πυραμίδα αρχαίου σχεδιασμού ή μια υπόγεια εξωγήινη αεροπορική βάση, βοήθησαν στην οικοδόμηση μιας τουριστικής βιομηχανίας από το μηδέν.

Τουριστική παγίδα ή πραγματικότητα;

Το χωριό έχει ακόμη και μια μασκότ - έναν μικρό γκρίζο εξωγήινο με μεγάλα, σκούρα μάτια, που εμφανίζεται σε διάφορες μορφές αγαλμάτων γύρω από την πόλη για να καθοδηγήσει τους τουρίστες στην κορυφή. Αλλά για πολλούς, αυτό δεν είναι τουριστική παγίδα. Το Lino παρέχει στους πιστούς μια βάση έρευνας και διερεύνησης από την οποία μπορούν να κατανοήσουν τις πεποιθήσεις τους. Μιλώντας με κατοίκους της Φουκουσίμα το 2020, ένας δημοσιογράφος του Japan Forward έμαθε ότι το Senganmori δεν είναι αστείο, καθώς εμφανίζονται τα UFO πραγματικά στην περιοχή.

Το 2021 η πόλη έγινε έδρα του Διεθνούς Εργαστηρίου ΑΤΙΑ, ενός εθνικού οργανισμού που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά με σκοπό τη συλλογή και την ανταλλαγή πληροφοριών για θεάσεις, αφού η Ιαπωνία εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την έρευνα «εναέριων περιστατικών». Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι «το μυστηριώδες σχήμα του Senganmori που μοιάζει με πυραμίδα και το ισχυρό μαγνητικό πεδίο στο υπόγειο τμήμα του σχετίζονται» και ότι το βουνό λειτουργεί ως ένα είδος κεραίας για τους «διαστημικούς επισκέπτες».

Σημειώνουν ότι το βουνό είναι διάσπαρτο με συγκεκριμένες πέτρες, οι οποίες είναι ενωμένες με αρχαίους τύμβους και ιερά, οι οποίοι και κατευθύνουν τα ΑΤΙΑ προς τη σωστή κατεύθυνση. Φυσικά το χωριό επωφελείται από τη μοναδική βιομηχανία του, αλλά οι αναλυτές του πιστεύουν σαφώς στη σημασία της συγκέντρωσης και της αναδιήγησης ιστοριών εξωγήινων συναντήσεων από όλο τον κόσμο. Η ιστοσελίδα του χωριού δημοσίευσε πέρυσι στα ιαπωνικά: «Η διάδοση των πληροφοριών είναι απαραίτητη και θεωρούμε ότι είναι σημαντική για να επιδιώκουμε πάντα τη διαφάνεια αντί να την κρύβουμε».

Η καταγραφή από το εργαστήριο

Και αυτό ακριβώς έκαναν. Τον Αύγουστο του 2021, το εργαστήριο έρευνας των ΑΤΙΑ ανέφερε ότι παρατηρήθηκε ένας ύποπτος ιπτάμενος δίσκος, ο οποίος και φωτογραφήθηκε από έναν μαθητή δημοτικού.  Η φωτογραφία δείχνει ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου στο βουνό Senganmori, ενώ ο διευθυντής του εργαστηρίου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 25 Ιουνίου του περασμένου έτους ότι τα αντικείμενα στις φωτογραφίες δεν ήταν αεροπλάνα ή ελικόπτερα. Μόνο το 2022 έλαβαν 452 αναφορές για θεάσεις μέσα και γύρω από την Ιαπωνία. Κατάφεραν να πιστοποιήσουν ότι τα στοιχεία δεν είχαν παραποιηθεί σε 149 από τις περιπτώσεις.

Η αρχή για να το κάνουν αυτό έχει δημιουργήσει μια εκτεταμένη συλλογή από περίπου 935 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA, δώρο του ερευνητή UFO Kinichi Arai, που αφηγούνται ιστορίες θεάσεων από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Οι κυνικοί μπορεί να κοιτάξουν το εργαστήριο, το μουσείο και τα τουριστικά μπιχλιμπίδια και να γελάσουν με τις ιστορίες για ένα μυστηριώδες βουνό που φιλοξενεί εξωγήινη ζωή. Αλλά η ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία του χωριού υπάρχει μόνο και μόνο επειδή αιώνες ιστοριών γύρω από το βουνό υπήρχαν ήδη για να κάνουν τις γενιές να αναρωτιούνται τι προκάλεσε τόσα πολλά «ΑΤΙΑ» να παραταχθούν σε ένα μέρος. 

Για όσους ισχυρίζονται ότι έχουν δει ΑΤΙΑ στην περιοχή, πρόκειται για μια βαθιά προσωπική εμπειρία που ευθυγραμμίζεται με πολλές άλλες. Ο διευθυντής του εργαστηρίου Toshio Kanno δήλωσε: «Δεν είμαι από αυτούς που αγνοούν τις ιστορίες άλλων ανθρώπων».