Μενού
poytin
Βλαντίμιρ Πούτιν | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς η Ρωσία συμφώνησε, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS, με τη Λευκορωσία για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο έδαφος της γειτονικής χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η Λευκορωσία του Αλεξάντερ Λουκασένκο συνορεύει και με την Ουκρανία. Οπως μετέδωσε, συγκεκριμένα, το πρακτορείο Tass της Ρωσίας, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Λευκορωσία για τα πυρηνικά όπλα και, μάλιστα, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων, για να δικαιολογήσει τη συμφωνία του με τη Λευκορωσία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, που αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό έδαφος.

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το Tass.