Μενού
kamera-asfaleias
Κάμερα ασφαλείας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Βρετανία αποφάσισε να αφαιρέσει τις κινέζικες κάμερες παρακολούθησης, γιατί θεωρεί πως κινδυνεύουν από το Πεκίνο με φόβο μην αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες εικόνες.

Όλο αυτό ξεκίνησε πέρυσι όταν ο Ρίσι Σουνακ ζήτησε να μην γίνεται πλέον εγκατάσταση από κάμερες κινέζικης προέλευσης. Τώρα όμως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση της Βρετανίας να αφαιρεθούν οι ήδη εγκατεστημένες κινέζικες κάμερες.

Η ανησυχία ξεκίνησε όταν τον Απρίλιο διέρρευσε ένα έγγραφο που δείχνει ότι η κινεζική εταιρεία Hikvision που είναι και η νούμερο ένα εταιρεία κατασκευής καμερών παρακολούθησης παγκοσμίως πωλούσε κάμερες στην αμερικανική κυβέρνηση που λειτουργούν ως κατάσκοποι. Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις συγκεκριμένες κάμερες τον περασμένο χρόνο.

Σημειώνεται πως Βρετανία είναι μια χώρα που θεωρεί τα προσωπικά δεδομένα πολύ σημαντικά. Απαγόρευσε την εφαρμογή του TikTok τον Μάρτιο, ενώ και το 2020 έβαλε μπλόκο στην κινέζικη εταιρεία Ηuawei να χρησιμοποιεί το δίκτυο 5G.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.