Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εισαγγελία της Πάδοβας ζήτησε την ακύρωση των πιστοποιητικών γέννησης 30 παιδιών, στα οποία, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο δήμος αναγνώρισε την ύπαρξη δυο γονέων του ίδιου φύλου. Μια από τις υποθέσεις, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να συζητηθεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο Νοέμβριο. 

Τα παιδιά, τα οποία είναι ηλικίας μέχρι και έξι ετών, έως τώρα έφεραν τα επώνυμα και των δυο μελών του ζευγαριού. Πρόκειται για τις «Οικογένειες Ουράνιο τόξο», οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ιταλία.

Από τη μία, πολλοί κεντροαριστεροί δήμαρχοι υπέγραψαν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αναγνωρίζοντας τα μέλη των ομόφυλων ζευγαριών ως ισότιμους γονείς.

Από την άλλη, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού πρακτορείου Ειδήσεων, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι και τώρα η εισαγγελία της Πάδοβας θεωρούν ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα παιδιά μπορούν να εγγράφονται στα μητρώα του δήμου μόνον από τον βιολογικό γονέα, του οποίου θα πρέπει να φέρουν και το επώνυμο. Υπενθυμίζουν, δε, ότι και ο 'Αρειος Πάγος της Ιταλίας έχει αναφερθεί στο όλο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι διαφορετικό. 

Από τη μεριά τους, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο της Ιταλίας, θεωρούν ότι με την νέα αυτή γραμμή βλάπτονται τα παιδιά τους διότι δεν αναγνωρίζεται ως προτεραιότητα η ψυχολογική τους ισορροπία και δεν ικανοποιούνται οι βασικές τους ανάγκες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.