Μενού
korani
Άνδρας βάζει φωτιά στο Κοράνι | Twitter
  • Α-
  • Α+

Με την αστυνομία να δίνει άδεια για συγκέντρωση μπροστά από τέμενος στη Στοκχόλμη, ο διοργανωτής της έκαψε το Κοράνι ανήμερα της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής Άιντ αλ Άντχα.

Περίπου 200 άτομα είδαν τον διοργανωτή να σκίζει σελίδες από ένα αντίτυπο του Κορανίου και να σκουπίζει τα παπούτσια του με αυτές πριν βάλει ένα κομμάτι μπέικον μέσα στο βιβλίο.

Στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, την ώρα που άλλος διαδηλωτής μιλούσε στο μικρόφωνο.

 

Αντίδραση από τον Χακάν Φιντάν

Με έντονο τρόπο αντέδρασε, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην καύση Κορανίου από διαδηλωτές μπροστά σε τζαμί στη Σουηδία.

«Καταδικάζω την άθλια ενέργεια στη Σουηδία κατά του Ιερού μας Βιβλίου, του Ιερού Κορανίου, την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών (Eid-al-Adha)! Είναι απαράδεκτο να επιτρέπονται αυτές οι αντι-ισλαμικές πράξεις υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης. Είναι συνένοχος όποιος κλείνει τα μάτια του απέναντι σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις», ανέφερε ο Φιντάν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA